Veilig handelen op internet

Handelen op internet gebeurt vaak tussen partijen die elkaar niet kennen. Er is meestal geen vertrouwensrelatie gegroeid tussen de verkoper en koper. Dat vraagt om extra maatregelen om veilig te handelen.

Hieronder enkele tips:

  1. Is een aanbieding te mooi om waar te zijn wees dan extra alert. Een advertentie waarin een product ver onder de gangbare prijs wordt aangeboden moet alarmbellen bij je laten rinkelen.
  2. Is een product niet vooraf te beoordelen door een bezoek te brengen ter plaatse dan heeft de adverteerder mogelijk iets te verbergen.
  3. Krijg je van de adverteerder het verzoek om vooraf een bedrag te betalen bedenk dan dat dit weggegooid geld kan zijn. Mogelijk zie je je geld en de adverteerder nooit meer terug.
  4. Reageert een adverteerder alleen per email terwijl hij/zij de telefoon niet beantwoordt, vraag dan bijvoorbeeld in een mail om gebeld te worden. Word je niet gebeld of vanaf een onbekend of verborgen nummer dan heb je mogelijk te maken met mensen die minder nette bedoelingen hebben.
  5. Wees vooral ook oplettend wanneer de adverteerder of de oldtimer zich in het buitenland bevindt.
  6. Controleer de gegevens die je van de verkoper ontvangt of bezit. Zoeken op afbeeldingHet internet en Google kunnen je hierbij prima helpen. Bijvoorbeeld zoeken op een afbeelding met Google geeft je inzicht in waar een afbeelding overal gebruikt kan zijn.
  7. Gebruik beveiligde betaalopties zoals bijvoorbeeld Paypal en geen anonieme betaalopties zoals Western Union.

MyOldtimer.nl is een platform waarop adverteerders hun producten kunnen aanbieden en heeft geen rol in de afhandeling van enige transactie, derhalve wijzen wij elke aansprakelijkheid in deze van de hand.