Triumph TR 3B

Triumph TR 3B

Neem contact op met de adverteerder

Stuur voor meer informatie een bericht naar de adverteerder via
onderstaand formulier.

Veilig online handelen? Lees de tips!

Share
Bouwjaar 1962
Tellerstand 8.500 MI
Brandstof Benzine
Kleur Rood
Cilinders 4
Transmissie Handgeschakeld
Versnellingen 4
Prijs € 37900,00

Omschrijving

Deze rode Triumph heeft een zwartleren interieur. Zwarte soft-top en zijruiten, zwarte tonneau-cover en hood-cover. De TR3 B is voorzien van de krachtigere orginele 2138 cc motor en een gesynchroniseerde versnellingsbak die ook in de TR 4 zal verschijnen. Er zijn slechts ca 3300 exemplaren van de TR3 B gebouwd en daarom zeldzaam.

Deze prachtige TR 3B is een aantal jaren geleden uitvoerig en ‘body-off’ gerestaureerd, een fotoreportage van de restauratie is aanwezig. Hierbij werden ook de motor, versnellingsbak en de overdrive gereviseerd.

Het chassis werd gestraald voorzien van een duurzame coating. De carrosserie is vanaf de plaat voorzien van een nieuw laksysteem.
De TR3 B heeft prijzen gewonnen op diverse concoursen.

De auto is uitgerust met overdrive op 3e en 4e versnelling, chroom spaakwielen, vrij nieuwe MIchelin Classic banden (medio 2018), chroom kofferrek, een rvs uitlaat, nieuwe bedrading, elektronische ontsteking, en een LUCAS-mistlamp en verstraler.

Bovendien is deze Triumph TR3B voorzien van een regelbare sterke koelventilator , accu-onderbreker en verwarmingsunit interieur.

In juni 2020 is deze Triumph TR3 B geheel nagelopen en zijn diverse verbeteringen aangebracht (o.a. de beide carburateurs zijn gereviseerd, een zwaardere stabilisatorstang aan de voorzijde geinstalleerd en de draagarmrubbers zijn vernieuwd). In juni 2020 grote beurt uitgevoerd (o.a. de motorolie en oliefilter vernieuwd, remmen stofvrij en afgesteld, remleidingen doorgespoeld en remvloeistof vernieuwd, benzinefilter vernieuwd, zuigers gereinigd, nieuwe chokekabel en kleppen gesteld. APK tot juni 2022.
Wegenbelasting vrij. Het British Heritage certificaat aanwezig voor de TR3 B.

Richtprijs voor deze mooi lopende TR3 B is € 37.900,00