Opel Ascona 1.9N

Opel Ascona 1.9N

Neem contact op met de adverteerder

Stuur voor meer informatie een bericht naar de adverteerder via
onderstaand formulier.

Veilig online handelen? Lees de tips!

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone
Share
Uitvoering 1.9N
Bouwjaar 1981
Kenteken GV-85-GZ
Tellerstand 123.500 KM
Brandstof LPG
Kleur Bruin
Cilinders 4
Transmissie Handgeschakeld
Versnellingen 4
Prijs € 1750,00

Omschrijving

In technisch goede staat verkerende Opel Ascona B 1.9N op LPG / Benzine.
Carrosserie heeft aandacht nodig om hem weer helemaal mooi te krijgen. Nog ruim een jaar APK. Is er zonder problemen doorheen gekomen vorig jaar. Alle rekeningen in bezit van afgelopen 5 jaar dat de auto bij ons in bezit is (vader/zoon). Daarvoor altijd in het bezit geweest van een ouder stel.
Gekocht met ~59.000 KM op de teller, sindsdien zo'n 10.000 KM per jaar mee gereden.
Bij 118.500 KM startmotor gereviseerd, die begon het steeds slechter te doen.
Bij 117.000 KM nieuwe midden en einddemper gemonteerd (voorpijp is ook nog geen 2 jaar oud en nog prima dus) en nieuwe koplampen gemonteerd.
Bij 115.000 KM nieuw stuurhuis met nieuwe spoorstangen en rubbers gemonteerd.
Bij 108.000 KM gloednieuwe cilinderkop + nokkenas gemonteerd. 1 nok van de nokkenas was ingesleten dus helemaal nieuwe kop (met geharde zittingen voor LPG) gemonteerd. Carter toen ook eronderuit geweest, nieuwe pakkingen gemonteerd onder carter en alle pakkingen bij de kop. Auto verbruikt geen olie dus!

Auto ziet er netjes uit, is altijd netjes mee omgegaan, maar vertoont op de bekende Opel-plekken ouderdomkwaaltjes. Last van roest op dorpels en wielranden en spatschermen. Is 5 jaar terug al een en ander aan gelast en gespoten, maar zou nu dus eigenlijk weer moeten gebeuren als je hem weer helemaal goed wilt hebben. De Opel loopt verder erg netjes, op zowel LPG als benzine en is technisch erg goed. Verbruik op LPG: 1 op 8 is haalbaar bij normaal gebruik.
Verder opgeleukt met een SR dashboard, SR stuur en de SR wielen mét naafkapjes en sierringen.Verder radio/CD/AUX-speler van Sony erin, met 4 opbouw speakers (2 op de hoedenplank, 2 onder het dashboard). Geen gaten in deurpanelen of hoedenplank dus!
Lichtzoemertje en ruitenwisserinval ingebouwd voor het gemak. Ook mistachterlicht is uiteraard aanwezig.
Trekhaak gemonteerd, mag 1300 KG geremd trekken.
Sierstukje over de uitlaat kan er desgewenst zo af. Geeft de auto een net iets meer rally-look, net als de extra lampen op de voorbumper...LPG vulklep netjes weggewerkt achter kentekenplaat. Voorscherm rechts is slecht. Heeft schade gehad (in de winter doorgegleden en zachtjes aangetikt) en moet voor het mooie vervangen worden. Koplampen zijn intact en na de schade vervangen. Zijn koplampen met 'donkere' knipperlichtjes. Oogt erg leuk!

Kortom, een leuke auto, kan zo mee gereden worden. Van onder hard, motorisch en verder technisch in perfecte staat, verwacht dan ook geen problemen voor APK. Wil je hem helemaal weer mooi hebben, zal er wat tijd en moeite in gestoken moeten worden, wat ik helaas niet heb wegens studie...