Culemborgse Oldtimerdag

Datum 26-05-2018  t/m 26-05-2018

HISTORISCH CULEMBORG HERLEEFT MET 700 OLDTIMERS

700 jaar geleden waren er nog geen auto’s en is de stad Culemborg opgericht. Maar met de komst van het eerste motorvoertuig in 1886 kwam daar verandering in. De stad Culemborg is beïnvloed door de automobiel en diens ontwikkeling.

Om het tijdsbeeld van deze ontwikkeling in ere te houden organiseert de Historische Automobiel Club Cuylenborgh (HACC) al jaren de Oldtimerdag, waarbij we circa 350 oldtimers bijeen brengen. Aangezien in 2018 de stad Culemborg 700 jaar bestaat zien wij, HACC en oldtimerliefhebbers de gelegenheid om éénmalig 700 oldtimers bijeen te brengen op deze 28e Oldtimerdag.
De diversiteit die Culemborg al 700 jaar kenmerkt brengen we tot uiting door verschillende automerken en bouwjaren (auto’s tot 1985) te presenteren aan de deelnemers en bezoekers aan de Oldtimerdag Culemborg, waarmee we dit jaar gezamenlijk Nederlands grootste rijdende automuseum gaan vormen met een breed scala aan autohistorie.
Tijdens deze Oldtimerdag, zaterdag 26 mei 2018, kunt u de historische stad Culemborg bezoeken waarbij oude straatbeelden lijken te herleven. Zeker aangezien vele deelnemers gekleed zijn in de stijl passend bij de tijdsperiode van diens auto. De automobielen zijn op verschillende plaatsen in de binnenstad opgesteld en zullen in de loop van de dag vertrekken voor een korte rondrit door het Betuwse landschap.

Mocht u een oldtimer, klassieker of youngtimer van voor 1985 hebben en wilt u één van de 700 deelnemers zijn? Meldt u dan aan op: www.hacc.nl/oldtimerdag. Maar ook zonder oldtimer bent u van harte welkom om de auto’s, eigenaren en de historische binnenstad te bezichtigen.