Oldtimer klussen? Vergeet niet om je autoverzekering te schorsen

Heb je een oldtimer waar je tijdelijk niet in rijdt, omdat je aan je klassieke wagen aan het sleutelen bent? Of ben je een fervente verzamelaar van oldtimers, waar je vrijwel nooit mee op de openbare weg komt? Vergeet dan niet om je autoverzekering tijdelijk te schorsen. Dit kan bij een PostNL-kantoor of via de website van de RDW (Dienst Wegverkeer). Met een schorsing van het kenteken van je oldtimer hoef je gedurende deze periode geen verzekeringspremie én geen wegenbelasting te betalen. Voorkom dat je te veel betaalt als je de autoverzekering weer wilt activeren en kies voor autoverzekering vergelijken voor de goedkoopste premie.

Kenteken schorsen bij PostNL of de RDW

Voor het schorsen van je oldtimer vanwege kluswerkzaamheden of tijdelijk niet gebruik in de winter kun je naar het dichtstbijzijnde PostNL-servicepunt gaan, of je kunt dit eenvoudig en op elk moment online regelen via www.rdw.nl. Je dient hiervoor je kenteken, voertuigidentificatienummer en Burgerservicenummer bij de hand te hebben, evenals je DigiD-inlogcode. Als je de kentekenschorsing van je oldtimer op een PostNL-kantoor wilt regelen, is het noodzakelijk dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt, evenals het bewijs van de tenaamstelling van je oldtimer en het overschrijvingsdocument van de auto.

Kosten kentekenschorsing oldtimer

Het schorsen van je oldtimer is een perfecte manier om voor een periode van een jaar de autoverzekering, APK en eventuele wegenbelasting op te schorten. De administratieve handeling van de kentekenschorsing is niet gratis. De kosten zijn afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van de oldtimer. Als meer dan vijf oldtimers van minimaal vijftien jaar oud op jouw naam geregistreerd staan, zijn er aan de schorsing van de autoverzekering van je zesde oldtimer geen kosten verbonden. Je betaalt de schorsingskosten op het PostNL-kantoor contant of via pin en online bij de RWD via iDEAL.

Schorsing oldtimer opheffen

Wil je de kentekenschorsing van je oldtimer opheffen, omdat je klaar bent met klussen en je met je klassieker weer de weg op wilt? Ook dit kun je eenvoudig en snel via het PostNL-kantoor of de website van de RDW regelen. Dit kost niets, mits je de schorsing opheft binnen een maand nadat deze is ingegaan. In dat geval dien je alsnog wegenbelasting over de schorsingsperiode te betalen.

Vanaf de dag dat de kentekenschorsing van je oldtimer is opgeheven, ben je verplicht om weer wegenbelasting te betalen en een geldige APK te hebben (bij bouwjaar ná 1959) en je auto weer te verzekeren. Voor oldtimers tussen de 25 en 40 jaar oud geldt sinds 2014 een kwarttarief van de wegenbelasting als je van december tot en met februari niet met je oldtimer de weg opgaat. Kies voor autoverzekering vergelijken, zodat je zeker weet dat je na de schorsing de goedkoopste autoverzekering hebt.