Handige tips: maak je oldtimer klaar voor stalling

Of het winterseizoen er nu aankomt of omdat je auto niet meer op de weg komt vanwege de nieuwe oldtimerregeling: het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je oldtimer helemaal gereed is om de stalling in te gaan. MyOldtimer.nl geeft je graag handige tips om je oldtimer klaar te maken voor opslag.

Auto grondig wassen en tanken

Was je klassieke auto grondig zodat vuil geen kans krijgt de lak te beschadigen. Droog de auto na het wassen door er een stuk mee te gaan rijden. Op deze manier komt de motor op temperatuur en komen vloeistoffen in aanraking met vitale delen. Ook de accu wordt nog een keer goed opgeladen. Tank de auto vol en zet hem in de stalling.

Zorg voor een verwarmde/droge stalling

De ideale omstandigheden voor een oldtimer om langere tijd te verblijven is een stalling die droog is en het liefst ook nog eens verwarmd. Gooi een goed ventilerende afdekhoes over de oldtimer zodat er geen condens ontstaat en je auto nog steeds schoon is als je ‘m er weer uithaalt.

Verzorg chroomwerk, rubbers en leer

Om ervoor te zorgen dat deuren niet vastplakken aan de rubbers, met als gevolg gescheurde rubbers, kun je deze insmeren met zuurvrije vaseline. Ook het chroomwerk kan hiermee worden ingewreven. Maak de ruitenwissers los van de ruit door bijvoorbeeld een kurk ertussen te plaatsen. Leer vet je in met leercrème.

Laat het interieur luchten

Staat de oldtimer in de stalling laat dan het interieur goed luchten. Dit kun je doen door de ramen een stukje open te zetten en de deuren niet helemaal te sluiten. Zet de deuren in het ‘eerste’ slot. Zo wordt het interieur goed gelucht en blijven rubbers niet vastplakken.

Met onder andere deze tips van MyOldtimer.nl is je oldtimer gereed om gestald te worden. Laten we hopen dat het snel weer voorjaar is of dat je auto de respectabele leeftijd van 40 jaar heeft bereikt zodat we onze juweeltjes weer kunnen laten zien!

Related Posts