Kroon-Oil zorgt goed voor de klassieke automotor

Kroon-Oil ontwikkelt motorolie specifiek voor klassieke auto’s. Met de zomer in aantocht geven we graag een aantal tips over motorolie om motoren van klassieke auto’s in optimale conditie te houden.

Motoren van klassieke auto’s hebben vaak flink wat jaren en kilometers achter de rug, de bewegende onderdelen zijn niet nieuw meer. Motorolie zorgt onder andere dat de metalen onderdelen in de motor elkaar niet raken en daardoor overmatig slijten. Daarnaast voert olie warmte afkomstig van de verbranding, slijtagedeeltjes en verbrandingsresten in de motor af.

Motorolie is niet zomaar een vloeistof

Motorolie is niet zomaar een vloeistof met de bovenstaande eigenschappen. In olie zitten verschillende toevoegingen die olie maken wat het is en wat het moet doen. In ongeopende verpakking is motorolie vrijwel onbeperkt houdbaar. Besef wel dat de kwaliteitseigenschappen van tien jaar oude olie anders is dan olie die vandaag of morgen geproduceerd wordt. Het is niet aan te raden om deze oude olie te gebruiken.

Olie die eenmaal in het motorblok zit, veroudert snel. Vocht is een van de belangrijkste oorzaken dat de olie en toevoegingen worden aangetast en hun essentiële smerende, koelende en reinigende eigenschappen verliezen. Ondanks het feit dat klassieke auto’s in de meeste gevallen niet veel kilometers maken, is het wel belangrijk dat de olie regelmatig ververst wordt.

Wanneer en welke olie?

Veel eigenaren van klassieke auto’s verversen de olie voor én na de winterstalling om er zeker van te zijn dat de olie goed is. Minimaal één keer per jaar en dan voor de start van het rijseizoen olie verversen is zeker aan te raden. Vervang tijdens de oliewissel ook altijd het oliefilter. Zo verdwijnt nagenoeg alle oude olie uit het motorblok. Nieuwe olie en een nieuw oliefilter zijn goedkoper dan een motorrevisie.

Welke olie er in de motor van een klassieke auto moet kan verschillen. De dikte (viscositeit) van olie is de bepalende factor. Motorolie voor moderne automotoren heeft een heel andere samenstelling dan olie voor oude motoren en is vaak veel dunner. Gebruik daarom nooit olie voor moderne motoren in motoren van klassieke auto’s. En andersom.

Kroon-oil motorolie adviestool

Controleer regelmatig het oliepeil en zorg dat er altijd een flacon met de juiste (reserve)olie in de auto ligt om bij te vullen. Bij twijfel biedt de Kroon-Oil motorolie selector welke olie er in uw auto moet. Ook kunt u altijd contact opnemen met overweg-olie.nl. Overweg Olie is al jarenlang een betrouwbare partner van Kroon Olie.

Wij wensen u een fijne zomer en veel veilige kilometers.

Comments are closed.