Oldtimernachtrit een succes

De Oldtimerstalling Limburg nachtrit 2016 was weer een belevenis. Net als vorige edities was de start gepland 1 minuut over 12 ‘s nachts van maandag 29 februari op 1 maart. Tientallen oldtimers met chauffeur en met navigator stonden ongeduldig te wachten op het startsein.

Nachtrit

De nachtrit vanuit Elsloo (Lb) voerde over bekende en minder bekende wegen door het Limburgse land, zowel aan de Nederlandse als aan de Belgische kant. Enkele tientallen opdrachten gaven elk de coördinaten van het volgende te bereiken punt. Uiteraard diende je goed op te letten op de omgeving, waar vele antwoorden op de gestelde vragen voorhanden waren.

Escape

Had je het probleem dat je een van de opdrachten onjuist oploste dan rij je, zoals ondergetekende, zomaar een stukje Duitsland in en raakte je van de route. Daar had de organisatie van Oldtimerstalling Limburg uiteraard ook in voorzien. Mocht je het niet meer weten? Bij elke opdracht was een escape mogelijk in de vorm van een speciaal dichtgeplakt envelopje met de coördinaten van het volgende punt.

Motoren kietelen

Halverwege de route een stop bij Mouch Creative Engineering voor de lekkere trek en een kop koffie of thee. Bij de vuurton (een ton met daarin een brandend vuurtje) even opwarmen en wat ervaringen delen met organisatie en andere deelnemers. En natuurlijk even rondkijken in het hol van de leeuw bij Mouch Creative Engineering in Roermond. Man, wat een gave dingen doen die gasten. Motoren kietelen zodat de pkaatjes goed tot hun recht komen. Mooie 8 cilindertjes tot wel 1000pk. Uiteraard met aangepaste versnellingsbakken, ophanging en als het nodig compleet aangepast chassis. Je wilt tenslotte niet dat je V8 zonder je body er vandoor gaat. Dat zou zonde zijn.

Tot volgend jaar

Na bijna 5 uur sturen door de Limburgse nacht met een temperatuur aardig onder het vriespunt stoppen we voldaan na de laatste opdracht bij het eindpunt. Op Shell station Kerensheide nemen we de laatste koffie van die nacht en bedanken we Jeroen Halmans Oldtimerstalling Limburgvoor deze leuke en vooral unieke nachtrit. Tot volgend jaar!

Met dank aan de mannen van L1Nws die de onderstaande reportage maakten.