Twee oldtimers in vlammen op afgelopen weekend

Voor twee oldtimerliefhebbers was afgelopen weekend een letterlijke hel. Twee klassiekers gingen geheel in vlammen op.

Volvo uit 1962 in brand

De 53-jarige eigenaar van een Volvo 1962 zag zijn dagelijkse vervoer, waar hij al meer dan 40 jaar mee reed, tot as verdwijnen. De auto stond geparkeerd onder een carport voor z’n woning aan de Van de Vijzellaan in Sint-Pancras. Net na vieren op zaterdagnacht werd ontdekt dat de auto vlam had gevat. Op dat moment stond de carport ook al in brand.

Volvo in brand

Door de brand ontstond er kortsluiting in de auto. Omdat de auto in z’n achteruit stond, reed deze vanzelf de straat op. Hierdoor werd het pand naast de carport, een garage, behoed voor de vlammen. De eigenaar gelooft niet dat de brand is veroorzaakt door een technisch mankement en vermoedt brandstichting.

Oldtimer uitgebrand in Breda

Ook in Breda was het afgelopen weekend raak. Een bestuurder van een groene oldtimer wist nog net op tijd zijn spullen te redden uit de auto voordat deze in brand vloog vanuit het niets. Vanwege de brand was de Mastbosstraat richting het centrum van Breda tijdelijk afgesloten. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar kon niet voorkomen dat de oldtimer compleet verwoest werd door de brand. Mogelijk is er kortsluiting onder de motorkap ontstaan.

Related Posts