Oldtimer APK

Nieuwe oldtimer APK regels!

Wanneer een voertuig APK plichtig is dan dient er een geldige APK te zijn anders mag je er niet mee op de openbare weg rijden. Tevens kan het niet hebben van een geldige APK voor een APK geldig voertuig gevolgen hebben voor de verzekering of uitkering bij schade.

Van een APK plichtig voertuig wat al eens gekeurd is kun je de vervaldatum van de APK keuring opvragen bij de RDW. Vóór die datum dient het voertuig weer opnieuw APK gekeurd te zijn.

Hieronder de nieuwe regels. Let op: de ingangsdatum van deze nieuwe regels is nog niet bekend.

Oldtimer ouder dan 30 jaar of 50 jaar

Is je oldtimer ouder dan 30 jaar maar niet ouder dan 50 jaar dan dient deze om de 2 jaar APK gekeurd te worden. Is de oldtimer ouder dan 50 jaar dan geldt geen APK plicht. Let wel dit geldt alleen voor voertuigen niet zwaarder dan 3500 kg en niet een bijzonder voertuig.

Boven 3500 kg

Is je oldtimer een voertuig boven 3500 kg en van na 1 januari 1960 dan ​dient elk jaar APK gekeurd te worden. Is de oldtimer boven 3500 kg en van vóór 1 januari 1960 is er geen APK plicht.

Bijzondere voertuigen

Is je oldtimer een bijzonder voertuig in de categorie bus, taxi, ambulance of vervoer gevaarlijke stoffen dan dient elk jaar APK gekeurd te worden.