8 oldtimertips voor het lange Pinksterweekend

Er staat weer een lang weekend voor de deur. Wat gaan we doen? Vooral in het zuiden van het land zijn weer volop oldtimerevenementen en festivals te bewonderen. Acht leuke oldtimertips van de redactie.

Drenthe

American Sunday in Assen

Pinksterzondag 24 mei is de volgende editie van American Sunday op het TT Circuit Assen. Vele honderden Amerikanen, duizenden bezoekers en veel rook en vlammen op het circuit. Met hoogtepunten Indian Pete en de Dragon Hunter Jetcar van Habermann Racing. En natuurlijk volop muziek en entertainment! Gratis entree met jouw American ride.

Overijssel

Oldtimerfestival Balkbrug

Het Oldtimerfestival Balkbrug vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 mei met o.a. oldtimers, vrachtauto’s. tractoren, werktuigen, motoren, brommers en fietsen. Er zijn demonstraties te zien en om zondag is er een OldtimerTrekkerSlep. Verder vind je leuke spulletjes op de braderie en op de onderdelenmarkt. Ook de kinderen worden vermaakt. Vrij entree.

Brabant

Internationale Stationaire Motoren Show in Nuenen

Van zaterdag 23 mei tot en met maandag 26 mei is er weer een gevarieerd aanbod van unieke historische verbrandingsmotoren in Nuenen tijdens de Internationale Stationaire Motoren Show. Zo’n 300 motorenliefhebbers en 600 motoren komen bijeen om ervaringen, tips en ontdekkingen uitwisselen. Ook is er volop ruimte voor handelaren met onderdelen, motoren, gereedschap en documentatie, alsmede modelbouwers die hun prachtige modelmotoren demonstreren.

Brabante Oldtimerdag in Liempde

De Brabantse Oldtimerdag in Liempde is het evenement voor oldtimers, klassiekers, motoren, tractoren, solex en bromfietsen. Aanvang 10 uur tot ongeveer 18 uur. Tijdens deze dag zullen er weer een groot aantal klassieke voertuigen te bewonderen zijn in het mooie centrum van Liempde. Ook het Daf museum zal weer een prachtige stand verzorgen.

Disegno Fiat in Boxtel

Op zondag 24 mei 2015 vindt de eerste editie van Disegno Fiat plaats bij Classic Park. Dit oldtimerevenement is gericht op liefhebbers van automobielen van het Italiaanse merk Fiat, klassiek of exclusief. Bij Classic Park kan u genieten van vele Fiat’s in verschillende uitvoeringen.

Limburg

Motonostalgia Griendtsveen in de Peel

Komende Pinksterdagen, zondag 24 en maandag 25 mei, vindt in het prachtige Peeldorp Griendtsveen voor de vijfde keer de jaarlijkse oldtimer motor- en bromfietsshow plaats, Motonostalgia. Er zijn tentoonstellingen van de mooiste en apartste oldtimers, een gezellige onderdelenbeurs en een loterij met als een eerste prijs een prachtige oldtimer bromfiets.

Weerter Oldtimerboulevard 2015

Kom ook naar de Weerter Oldtimerboulevard 2015 op zondag 24 mei in Weert. De Werthaboulevard en het Bassin vormen het mooie decor van dit gezellige, jaarlijkse evenement met als thema automobielen en motorfietsen uit de jaren 1900 tot 1940.

België

Spa Classic 2015

Aankomend weekend is het weer zo ver: de Spa Classic 2015 wordt verreden op het circuit van Spa-Francorchamps. Een prachtige gelegenheid om te genieten van een geweldig spektakel. Vanaf slechts een paar tientjes koop je al een ticket. Kijk voor meer informatie op de site van Spa Classic.

Comments are closed.