Hoe kun je veilig E10 brandstof tanken?

In Nederland is het nog niet echt veel beschikbaar, maar in Frankrijk en Duitsland komt E10 brandstof steeds vaker voor. Soms kun je zelfs alleen maar E10 brandstof tanken. De vakantieperiode komt er weer aan en een deel van het Nederlandse wagenpark kan niet op E10 brandstof rijden. Bardahl heeft daar een oplossing voor.

Wat is E10 brandstof?

E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en 10 procent ethanol. Het grootste probleem dat E10 brandstof met zich meebrengt is dat er de kans bestaat dat bepaalde rubber- en kunststofafdichtingen, keerringen en pakkingen aangetast worden. Daarnaast is E10 brandstof zo’n 2-3% minder zuinig. Zeker bij klassieke auto’s kunnen hier nadelige effecten ontstaan.

Veilig E10 brandstof tanken

Om toch veilig te kunnen tanken met een je oldtimer (of elke andere auto) gebruik je Bardahl E10 Fuel Improver. Dit is een additief welke het brandstofsysteem beschermt tegen de schadelijke gevolgen die kunnen ontstaan wanneer E10 brandstof getankt wordt. Daarnaast heeft dit additief een gunstig effect op het brandstofverbruik en blijft het brandstofsysteem schoon.

Bardahl E10 Fuel Improver

Veilig E10 tankenDit additief zit in een handige knijpflacon, voorzien van een maatbeker, waarmee je eenvoudig de juiste hoeveelheid E10 Fuel Improver toevoegt aan de brandstoftank. Eén flacon Bardahl E10 Fuel Improver is geschikt voor 250 liter brandstof.

Bardahl E10 Fuel improver is geschikt voor alle benzinemotoren uit alle bouwjaren van klassieke motoren tot moderne motoren.

Verkoopadressen

Kijk op de website van Bardahl voor alle verkoopadressen of bestel Bardahl E10 Fuel Improver met 10% korting via de MyOldtimerClub.

Related Posts