Roestige bumpers verleden tijd met RVS bumper

Een mooie glanzende bumper werkt als blikvanger en geeft de finishing touch aan je restauratie.  Maar hoe kom je nu aan een mooie glimmende bumper van goede kwaliteit?

Verchromen

Is de oude bumper wat betreft basismateriaal nog in bijna perfecte staat dan kun je overwegen om deze te laten verchromen. Het basismateriaal moet perfect zijn of bijna perfect worden gemaakt alvorens te verchromen. Elke oneffenheid zie je namelijk terug. Is de bumper doorgeroest dan moet er aan gelast of gesoldeerd worden. Maar zelfs met de beste zorg en behandeling kan de chroomlaag weer loslaten van het basismateriaal. Op verchroomde bumpers krijg je niet voor niets een beperkte garantie.

RVS

Het alternatief voor verchroomde bumpers is de bumper van roestvaststaal. Een roestvaststalen bumper roest niet en bladert niet. Het is door en door roestvaststaal natuurlijk. Indien met de juiste zorg en in de juiste kwaliteit gemaakt zie je geen verschil met verchroomde bumpers.

Het voordeel van RVS bumpers is dat deze kunnen worden uitgedeukt en opnieuw gepolijst wanneer deze zouden zijn beschadigd. Bumperworld te Sevenum (Limburg) is een leverancier van RVS bumpers. Door de perfect pasvorm van de nieuwe RVS bumpers is montage prima te doen door professional en hobbyist.

Prijzen

De prijzen voor RVS bumpers zijn vooraf bekend en niet afhankelijk van de staat van de oude bumpers. Bij verchromen bepaalt de staat van de oude bumpers in grote mate de prijs.