Erop uit met Hemelvaart: 10 oldtimerfestivals

Wat is er leuker dan met dit weertje te gaan toeren in je bolide door Nederland, België en Duitsland? Toeren langs gezellige oldtimerevenementen waar nog meer moois te bewonderen valt natuurlijk. Myoldtimer.nl heeft de leukste evenementen op Hemelvaartsdag en komend weekend voor je op een rij gezet.

Nederland

Oldtimerfestival Hoornsterzwaag in Friesland

Dit gave festival in Hoornsterzwaag is een absolute aanrader als je houdt van rook en rubber. Naast oldtimers, een onderdelenmarkt en een veiling, is er ook de Klassieke Motor- en Brommerrace en de Zwarte Gekke Race. Om het helemaal af te maken is er zelfs een Naked Race: in je blote kont op een motorfiets de grasbaan over.

Oldtimerfestival Hoornsterzwaag

Oldtimerfestival Axel in Zeeland

Op het festivalterrein aan het Hofplein in Axel zijn 200 oldtimers en klassieke auto’s te bewonderen tijdens het oldtimerfestival Axel. Ook zijn er oude landbouwvoertuigen, trucks, motoren, bromfietsen en fietsen aanwezig. De meeste oldtimerbezitters geven graag uitleg over hun klassieker, soms is het zelfs mogelijk om mee te rijden. Vanaf 10.00 uur is er een curiosamarkt en de winkels en musea zijn vanaf 12.00 uur geopend. In de straten lopen diverse orkesten en op het podium van het festivalterrein zijn optredens van een sixtiesband. Ook voor kinderen zijn er leuke attracties!

Meifeest Aalten in Gelderland

Het historische centrum van Aalten is op Hemelvaartsdag het toneel van het Meifeest. In de straten staan klassieke oldtimers en een vrijmarkt maakt het voor een ieder mogelijk allerlei curiosa te verkopen en natuurlijk te kopen. Daarnaast zijn er kinderactiviteiten en is er livemuziek.

Elfsteden Oldtimer Rally in Friesland

Elke zaterdag na Hemelvaartsdag vindt de Elfsteden Oldtimer Rally in Friesland plaats. Tijdens de rally zijn motoren en auto’s tot en met bouwjaar 1949 te zien. De start is bij camping ‘t Hop in Wijckel en gaat daarna verder via IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en eindigt in Sloten.

Elfsteden Oldtimer Rally

American Day in Noord-Brabant

Op Hemelvaartsdag komen de meest prachtige Amerikaanse auto’s bijeen tijdens de Lentefeesten in Hoogerheide. Nuttig een hapje en een drankje en bewonder de oogverblindende schoonheid rondom het parkeerterrein van het gemeentehuis in Hoogerheide.

Oldtimerfestival Neder-Betuwe in Gelderland

Op Hemelvaartsdag 14 mei vindt het oldtimerfestival op De Vlasman in Dodewaard plaats. Vanuit de verre regio komen tractoren, auto’s, vrachtwagens, motorfietsen en brommers naar deze bijzondere happening. In de loop van de middag is er live muziek en de hele dag zijn er gezellige eetkraampjes. De toegang is geheel vrij.

Oldtimerfestival Nederbetuwe

Oldtimerfestival Roden in Drenthe

Op zaterdag 16 mei is er een Hemelvaartskermis op de Brink in Roden. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je oldtimertractoren bewonderen op het evenemententerrein en tevens is er een kofferbakverkoop.

België

Cars & Coffee Friends in Peer

Oldtimermeeting in het centrum van Peer vanaf 18.00 uur. Geniet van de verschillende oldtimerauto’s, motoren en bromfietsen op een van de gezellige terrasjes. Daarnaast is er een kofferbakverkoop en een muzikaal optreden van Autumn Leaves.

Ypres Lotus Day

De jaarlijkse bijeenkomst en rondrit voor alle Lotus auto’s uit binnen- en buitenland. Bewonder de 150 Lotussen die naar de Ypres Lotus Day komen in Ieper. Gratis toegang.

Ypres Lotus Day

Duitsland

Zundapp Bella Treffen

Van 14 tot en met 17 mei vindt het jaarlijkse Zundapp Bella Treffen plaats in Bahlingen am Kaiserstuhl, Duitsland. Een rits met vele klassieke Zundapps achter elkaar is een aanzicht dat je zeker niet mag missen!

Evenement toevoegen?

Staat jouw evenement er niet tussen en wil je deze wel graag toevoegen? Klik hier om je evenement toe te voegen.