Bugatti Type 23 uit 1926 belandt in voormalig café

Nog meer oldtimerongelukken afgelopen weekend. Ditmaal met een prachtige Bugatti in het plaatsje Wirdum in het noorden van Groningen.

Bugatti rijdt café binnen

Op zaterdag is een historische Bugatti een voormalig café binnengereden. Een 28-jarige bestuurder van een bestelbusje zag de oldtimer over het hoofd toen hij de Rijksweg opreed vanaf de brug over het Damsterdiep. Hierbij raakte hij de oldtimer waarbij deze rondtolde en vervolgens met de achterkant het café inreed.

De bestuurder van de oldtimer, een 66-jarige man uit het Belgische Schilde, kwam met de schrik vrij en is ongedeerd. De vrouwelijke bijrijder is naar het ziekenhuis gebracht met een pijnlijke rug.

Veel schade

Het voormalige café Schenkel, nu in gebruik als woonhuis, heeft veel schade opgelopen. De Bugatti uit de jaren ’20 ramde de glazen uitbouw van het woonhuis waarbij de oldtimer zelf ook schade opliep aan de achterkant van de auto. De Bugatti kwam van een Bugatti-evenement op landgoed Ekenstein in Appingedam. Hoe groot de schade aan de wagen is, is onduidelijk.

Bugatti Type 23 Brescia Modifie

De Belgische Bugatti blijkt een goed gedocumenteerd exemplaar te zijn. De oldtimer is gebouwd in 1926 en is zes jaar geleden voor 2 ton geveild in Engeland. Daarvoor stond de klassieker in een museum in Athene.