Oldtimerbezitter en vertrouwen

Afschaffing van de vrijstelling voor diesel-oldtimers die korter dan 40 jaar in gebruik zijn, is niet in strijd met het internationale recht of het Unierecht. Aan een eerder toegekende vrijstelling kan de oldtimerbezitter niet het vertrouwen ontlenen dat deze nooit zou worden ingetrokken.

Aldus een uitspraak in de proefprocedure over beperking van de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers.

Politiek en rechterlijke macht zijn twee handen op één buik. Wie houdt wie in leven? Natuurlijk prima als we als burgers het recht hebben om te procederen en te proberen ons gelijk te halen. Het gekke is dat de politiek en de rechterlijke macht zo vaak anders beslist als dat velen van ons zouden willen.

Wat uiteindelijk met de oldtimerregeling gaat gebeuren is niet bekend. Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat oldtimers helemaal verboden worden. Laten we het niet hopen, maar er lopen gekken genoeg rond die met een paar simpele pennestreken om zeep helpen waar anderen jarenlang voor gezwoegd en gestreden hebben.

We wensen de procedeerders en hun symphatisanten steun bij deze strijd.

 

Related Posts