Gestolen retro VW-busje gevonden via Facebook

Een Vlaamse inspecteur is de held van Utrechters Margreet Zwart en Stef Brans. Zonder de politieman en een berichtje op Facebook was de gestolen Volkswagen-camper van het echtpaar nu onderweg naar Nigeria. Maar het busje, hun huwelijkscadeau, is terecht.

Oldtimer gestolen

Vol ongeloof sprong Margreet Zwart (29) donderdagochtend uit bed toen man Stef haar wakker schudde. Hun roodoranje Volkswagen T3 was gestolen. Tranen vloeiden. Het stel wilde al heel lang een camper. Jaren sparen, een bijdrage op hun bruiloft én een grondige opknapbeurt leken nu voor niets geweest. ,,Op zo’n moment voel je je echt voor paal staan,” zegt Margreet. ,,Wij hebben er zo veel werk en geld ingestoken en dan profiteert iemand anders daar van.”

VW-busje gevonden via Facebook

Nadat de tranen waren gedroogd, volgde actie: aangifte bij de politie en een bericht op Facebook. Na 350 keer delen, leverde dat bericht aanvankelijk niets op. Totdat Margreet na een dag werken en een slapeloze nacht gebeld werd door haar zus. Een inspecteur meldde dat hun bus terecht was in de haven van Antwerpen. Margreet en Stef zochten direct contact met hem en belden de scheepvaartpolitie Antwerpen voor een double-check. De melding klopte: het chassisnummer kwam overeen.

Eigenaren zeer dankbaar

Margreet: ,,We waren natuurlijk enorm blij, maar ook erg verrast. Het is zó bizar dat je via Facebook je gestolen voertuig terugvindt.” Stef: ,,Hij is gevonden! Nét op tijd! Bij de Antwerpse havenpolitie werkt een speurder die dol is op VW-busjes, die kon hem nét onderscheppen voor hij op de boot ging naar een ander continent! Danzij al jullie shares op Facebook bereikte ons berichtje hem. Waanzinnig bedankt allemaal! Nog even afwachten hoe en wanneer ons busje weer bij ons is, maar hij is veilig.”

De Volkswagen staat nog steeds in Antwerpen. Als hij niet langer als gestolen staat geregistreerd, kan hij terug naar Nederland. Gered van een transport naar Nigeria, waar hij waarschijnlijk als openbaar vervoer zou dienen. De scheepvaartpolitie in Antwerpen is bekend met dit soort diefstal.

VW-busjes massaal geëxporteerd

Deze maand werden nóg twee gestolen VW-busjes uit Nederland aangetroffen op de exportkade in de haven, tussen de tienduizenden auto’s die daar staan. Daders zijn volgens de scheepvaartpolitie lastig te traceren, omdat ze kentekenbewijzen vervalsen en geen gegevens achterlaten bij de exportbedrijven waar ze de auto’s leveren. Dat is niet de grootste zorg van Margreet Zwart en Stef Brans. Als een geforceerd slot en gesloopt dashboard gerepareerd zijn, kunnen ze hun dromen weer waarmaken. Geluk bij een ongeluk is dat de camper nog niet was ingericht met een complete retro-uitzet.

Bron: AD.nl

Related Posts