Tips bij het uit de winterstalling halen van een oldtimer

WinterstallingEindelijk is het zo ver, na een lange winterslaap komen de oldtimers nu weer een voor een uit de garage rijden. Het is belangrijk om je klassieker aan een grondige check te onderheven voordat jullie samen er op uit trekken.

Bardahl Classic Oils heeft een checklist gemaakt met 8 goede tips om veilig op weg te kunnen met je klassieke auto. Waar moet je op letten als je je oldtimer uit de winterstalling haalt en hoe zorg je er voor dat je weer veilige kilometers kunt maken?

Controleer het oliepeil

Voordat je de motor gaat starten is het aan te raden het oliepeil van de motor en het niveau van de stuurbekrachtiging vloeistof en koelvloeistof te controleren.

Accu opladen

Is de accu niet onder een druppelaar geweest dan is het waarschijnlijk nodig om deze vooraf op te laden.

Bandenspanning controleren

Controleer de bandenspanning en pomp de banden op tot 3 bar. Door het staan (tenzij de auto op bokken heeft gestaan) zijn er rechte vlakken ontstaan op de banden. Rij de eerste rit op 3 bar; zo rij je de ontstane rechte vlakken eruit. Na deze eerste rit kan de bandenspanning teruggebracht worden naar de normale bandendruk.

Meer tips

Klik hier voor de andere tips van Bardahl Classic Oils als je je oldtimer uit de winterstalling haalt.

Related Posts