Lancia oldtimers uitlenen aan zoon kost vader boel geld

Een verwoede verzamelaar van oldimers, wonend in Wenen en Thailand, had zijn pensioen al helemaal voor elkaar. Een reeks kostbare auto’s moesten er voor zorgen dat Ernst Hrabalek heerlijk kon genieten van z’n oude dag. Totdat hij in een vlaag van verstandsverbijstering vier Lancia oldtimers uit de jaren ’70 aan zijn zoon uitleende…

Lancia oldtimers

De zoon, Christian Hrabalek, houdt voet bij stuk en zegt dat zijn vader hem vier Lancia Strator rally auto’s heeft gegeven als cadeau voor zijn afstuderen aan de universiteit. Een waarde van 3 miljoen euro. Kijk, daar start iedereen nog een een universitaire studie voor op natuurlijk!

De vier Lancia’s zijn allen geproduceerd in de jaren ’70: een Stratos HF uit 1971, een Stratos HF Silhouette Turbo uit 1975, een Stradale Street Car uit 1975 en een Stratos Safari ook uit 1975.

Rechtzaak

Volgens de vader had hij zijn auto’s geleend aan z’n zoon, die auto-ontwerper en automotive consultant is, zodat hij de oldtimers kon showen op een autobeurs in 2011 om z’n reputatie een boost te geven.

Een tijd van flink wat getouwtrek, boze sms’jes en een rechtzaak. Vader Ernst heeft er helemaal genoeg van. Hij wil of alle vier zijn Lancia’s terug of de waarde in geld. The story continues…