Workshop plaatwerken door Ron Covell

Vocor Tools organiseert op 25 en 26 april 2015 een 2-daagse workshop plaatwerken onder leiding van Ron Covell, een legende op het gebied van carrosseriebouw.

Workshop plaatwerken

De workshop plaatwerken bestaat uit twee dagen en wordt gegeven door de bekende Ron Covell uit Amerika. Deze 2-daagse cursus in Geldermalsen bij Vocor Tools is de perfecte manier om je kennis van plaatwerken te vergroten.

De workshop bestaat uit verschillende demonstraties die tegemoet komen aan de interesses van de deelnemers. Heb jij een specifieke vraag? Stel ‘m tijdens de workshop en laat Covell je precies uitleggen hoe een en ander in z’n werk gaat.

Programma workshop plaatwerken

Metaalkunde

Zo leer je onder andere meer over metaalkunde, verschillende staaltupes en diktes die worden gebruikt voor carrissereplaatwer. Welke handgereedschappen worden er gebruikt en hoe je divers hamers kunt gebruiken.  Daarnaast gaan we zien hoe we plaatwerk kunnen vormen met hamers, hoe gaten in de carrosserie opgevuld kunnen worden inclusief lassen en afwerken. Ook komt het warm krimpen van plaatwerk en het werken met een Engels Wiel aan bod.

Alumunium

De tweede dag van de workshop bestaat uit kennis vergroten over aluminium.  Zo leer je welke aluminiumlegeringen er zijn en welke eigenschappen ze hebben. Welke soort aluminium je gebruikt voor welke toepassing. Het gebruik van popnagels, het vormen van plaatwerk met hamers met behulp van een warmtebron en Covell demonstreren hoe de zijkant van een benzinetank voor een motorfiets gemaakt kan worden.

Ron Covell

Als je aan plaatwerken denkt, dan den je: Ron Covell. Deze Amerikaan uit Californië, de Verenigde Staten, wordt wereldwijd gezien als de speciliast op het gebied van plaatwerk en carrosseriebouw. Jarenlang bouwde Covell carrosserieën voor dragsters, streetrods en custom gebouwde motorfietsen.

Na een levenlang auto’s en motorfietsen voor anderen te hebben gebouwd, kijkt Covell uit om weer projecten voor zichzelf te beginnen. Verwacht daarom binnenkort iets zeer onorthodox uit de Covell-werkplaats te zien tijdens de workshop in Geldermalsen!

Deelnemen aan de workshop

De cursus wordt gehouden voor maximaal 23 deelnemers, wees er dus snel bij! Je inschrijving is pas definitief nadat de cursus volledig is betaald. De kosten bedragen € 385,00 per persoon per cursus. Boek de workshop nu bij Vocor Tools!

Inbegrepen zijn koffie, thee en frisdranken en een buffetlunch. Ron houdt zijn workshop in het Engels maar voor vertaling in het Nederlands wordt eventueel gezorgd.