Goldtimer Cars: het paradijs voor de Volvo-liefhebber

Wie Volvo Duett zegt binnen de oldtimerwereld, zegt Eric Eijgelsheim. Eric is de oprichter van het in september 2013 gestarte verhuurbedrijf Goldtimer Cars uit Schaijk met een enorme collectie Volvo oldtimers.

De Volvo Duett enthousiast rijdt al sinds eind jaren negentig Volvo. “De interesse voor oldtimers is ontstaan in mijn jeugd. Toch kocht ik mijn eerste oldtimer pas in 2012, een rode Volvo Katterug PV 444 uit 1957. Zo eentje met een brilletje aan de voorzijde voor maar 3500 euro. Met een B16 motor en 6 volt rijdt deze beauty 80 km/u.” Hard genoeg voor een dame van 56 jaar oud, vindt Eric.

Plezierritjes in Volvo oldtimers

Als liefhebber in hart en nieren kruipt het Volvo-bloed waar het niet gaan kan. Een jaar na de aankoop van zijn eerste oldtimer richtte Eric Goldtimer Cars op. Het bedrijf is gericht op de verhuur van Volvo oldtimers met chauffeur en dan vooral de Volvo Duett.

Van toer- en pleziertochten langs wijnhuizen met stokbrood, kaas en Franse wijn tot romantische ritjes door de Betuwe en langs Maas en Waal. Liever een tocht langs de Nederlandse kust? Of juist een mini-vakantie in België, Duitsland of Frankrijk? Welke plek je ook kiest, Goldtimer Cars brengt je er naar toe.

Te huur voor films en reclamespotjes

Alle Volvo oltimers, de Duetts, Katteruggen en Amazons, zijn ook te huur voor allerlei evenementen. Of nou op zoek bent naar een Volvo voor een fotoshoot, muziekclip, (bioscoop)film, reclamespotje of een andere feestelijke gelegenheid., het huren van een prachtige klassieker maakt een speciale dag onvergetelijk. Wellicht ben je verschillende Volvo’s als eens tegengekomen in de serie Flikken Maastricht, tijdens de Nikon Photo challenge  of bij verschillende KiKa-evenementen.

Enorme collectie Volvo’s

Goldtimer Cars heeft één van de grootste wagenparken van dit type en merk in de wereld. Elke klassieker draagt een eigen historie en geheim met zich mee. De teller van de verzameling staat op dit moment op 25 Duetts, maar Eric kennende kunnen dat er volgende week net zo makkelijk meer zijn.

Volvo Floby Pick-up

Het Volvo wagenpark bevindt zich op zeven verschillende locaties in Nederland en de klassiekers zijn altijd inzetbaar. Een van de juweeltjes is een originele gerestaureerde Pick-up uit 1954 uit de Floby-fabriek te Zweden. Een pronkstuk welke eerder te bewonderen was op de Volvo Klassieker Beurs 2013. Daarnaast speelde deze auto ook een rol in de bioscoopfilm Hartenstraat en zal deze dame volgend jaar in de nieuwe André Hazes-film Bloed, zweet en tranen figureren.

Volvo Floby Pickup

Henry J. Kaiser

Ook de twee zeldzame Henry J. Kaiser’s Corsair Deluxe uit 1953 en 1954, waarover we eerder al schreven, mogen niet vergeten worden. De 1953-uitvoering, geassembleerd in Rotterdam, is de blikvanger van de tentoonstelling ‘Echte Rotterdammers wat maken we nou’ en kan t/m 16 maart 2015 bewonderd worden in Museum Rotterdam.

Kijk voor een overzicht van de gehele collectie op de website van Goldtimer Cars.

Huur een thema-auto

“Van de meeste Duetts heb ik thema-auto’s laten maken voor de verhuur. Zo is er bijvoorbeeld de enige en eerste ANWB Wegenwacht Volvo Duett, zoals die door de Noorweegse wegenwacht werd gebruikt. Ook heb ik een Brandweer Duett P211 uit 1967 met het logo van de Stockholmse brandweer op beide deuren in de collectie. Zowel in als op de auto liggen brandweerspullen, helmen, spuiten, slangen, kleding en zelfs op het dashboard liggen tal van attributen uit de jaren ‘60.”

Volvo Brandweer Duett

Naast een wegenwacht en een brandweer Volvo, beschikt Eric ook over een bordeauxrode gewrapte WijnDuett P210 uit 1968. De ideale klassieker om toertochten langs Nederlandse wijngaarden en wijnhuizen te maken. Deze auto is ook te zien geweest op de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek. En wat te denken van een zonnige gele flowerpower P210, de StrandDuett uit 1968 of twee Zweedse Telecom Duetten en een Volvo Service Duett.

Meer informatie

Ben je net zo enthousiast geraakt als wij? Neem dan een kijkje op de website van Goldtimer Cars voor een compleet overzicht van de collectie, foto’s en video’s.

Related Posts