Allis Chalmers (Marten Hulzinga)

Allis Chalmers was een tractormerk, dat in 1901 ontstaan is na een fusie tussen Edward P. Allis & Company, Fraser, Chalmers Company en Gates Iron Works. De hoofdzetel van het bedrijf was gevestigd in Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten.

Allis Chalmers is vooral bekend geworden door de introductie van de rubberbanden en door de felle kleur oranje, Persian Orange genoemd. Ook waren zij het die inzagen dat een rond, gestroomlijnder uiterlijk goed was voor de verkoopcijfers. Andere merken, zoals John Deere, volgden hun hierin. Allis-Chalmers was dan ook een belangrijke schakel in de geschiedenis van de mechanisatie van de landbouw.

Hieronder een mooie Allis Chalmers B bouwjaar 1948 met 22pk van Marten Hulzinga.

Heb je meer informatie over deze of andere oldtimers laat het ons weten en bouw mee aan een compleet overzicht van alle Nederlandse oldtimers.

Related Posts