Belastingdienst in de war met jaartallen oldtimerregeling

De Telegraaf meldt dat de Belastingdienst een fout heeft gemaakt in de betalingsbevestiging van de overgangsregeling voor oldtimers voor 2015.

Overgangsregeling

Autobezitters met een auto ouder dan 25 jaar en jonger dan 40 jaar kunnen gebruikmaken van de overgangsregeling. Vroeger hoefde je geen cent wegenbelasting te betalen voor je antieke wagen ouder dan 25 jaar. Sinds 1 januari 2014 is dit veranderd. Alleen auto’s die 40 jaar en ouder zijn, zijn belastingvrij.

Speciaal tarief

Heb je toch een auto die tussen de 25 en 40 jaar oud is dan kom je in aanmerking voor een speciaal tarief. Rijdt je auto op benzine dan betaal je maximaal 121 euro wegenbelasting per jaar. Voor oldtimers die op diesel of LPG rijden en jonger zijn dan 40 jaar, vervalt de vrijstelling.

Fout met jaartallen

In de bevestiging van betaling die oldtimerbezitters hebben ontvangen van de Belastingdienst voor de overgangsregeling voor 2015, staat vermeld dat de betaling is gedaan voor 2014. Dit klopt niet. De Belastingdienst heeft namelijk de betaling verwerkt voor 2015.

Niets doen

Heb jij een bevestiging overgangsregeling oldtimers ontvangen van de Belastingdienst? Dan hoef je niets te doen meldt de Belastingdienst op haar website. Wel bieden ze hun excuses aan voor de verwarring.

Related Posts