Zeldzame Ferrari gevonden tussen 60 vergeten oldtimers

En dan ontdek je 60 prachtige vergeten oldtimers in een oude schuur in Frankrijk. De eigenaar van deze enorme collectie, meneer Baillon, is tien jaar geleden overleden. Zijn familie had geen idee dat de klassieke auto’s een waarde hebben van ruim 16 miljoen euro…

Jarenlang kocht Baillon unieke en uitzonderlijke oldtimers. Zijn doel? Een museum starten. Helaas is er nooit een museum gekomen. Toch is de inhoud van de schuur een fortuin waard met auto’s uit de jaren ’20 tot de jaren ’70. Waarom? De meeste auto’s zijn nergens anders ter wereld te vinden.

Ferrari uit film met Jane Fonda

Deze Ferrari 250 GT werd gebruikt in de film ‘Les Félins’ opgenomen in het Franse Antibes en uitgebracht in 1964. Een oldtimer, waarvan men dacht dat er geen enkel exemplaar meer te vinden was, gevonden in de oude schuur van Baillon bedolven onder boeken en tijdschriften.

Ferrari 250 GT Jane Fonda

Er lag een 3-liter V12 motor in met 240 PK toen deze auto de Ferrar-fabriek verliet in 1961. De Ferrari 250 SWB California Spider werd wereldberoemd toen Alain Delon besloot de auto te gebruiken in zijn film. Deze oldtimer, ook bekend als de 2935 GT , werd gekocht in november 1971 door Baillon.

Je moet er wel wat voor over hebben om deze oldtimer te kopen. De waarde van de auto wordt gegokt op zo’n 12 miljoen euro.

Talbot-Lago van Egyotische koning Farouk

Deze compleet verroeste Talbot-Lago T26 Cabrio behoorde ooit toe aan de Egyptische koning Farouk.

Talbot-Lago Koning Farouk Egpyte

Video: 60 vergeten oldtimers

Veilinghuis Artcurial maakte een video van de schuurvondst. Bekijk zelf de pronkstukken van deze collectie. Maar pak er wel een zakdoekje bij, want de beelden van deze vergane glorie raakt een oldtimerliefhebber in z’n hart.

Veiling in Parijs

Onlangs overleed de zoon van Baillon en de erfgenamen namen contact op met veilinghuis Artcurial. Alle oldtimers zijn overgebracht naar Parijs waar ze op 6 februari onder de hamer gaan. Sommige auto’s kunnen niet meer worden gerestaureerd en zullen in onderdelen verkocht worden. De opbrengst van de veiling zal ruim 16 miljoen euro zijn.

Related Posts