Goldtimercars Volvo P444

Volvo P444

GoldtimerCars uit Schaijk is sinds kort in het bezit van een zwarte Volvo P444. De vierde katterug die Eric Eijgelsheim nu in zijn verzameling heeft. De collectie bestond reeds uit een PV444 en twee PV544’s en daar is vanwege de grote vraag een tweede pv444 bijgekomen. Indertijd was zwart een armoe kleur maar tegenwoordig zeer gewild en vooral ook steeds schaarser.

Op eigen kracht

De P444 is uit 1957 en staat nog helemaal in de originele lak met slechts 65000 kilometer op de teller. Nou is de Noordkaap in Noord Zweden ook niet echt de omgeving om duizenden kilometers per jaar te maken. Niet op de autoambulance maar op eigen kracht met een gangetje van zo’n 95 km/uur is deze mooie oldtimer vanuit de Noordkaap naar Nederland gereden!

Origineel en gaaf

Deze P444 is uiteraard uitgevoerd met een split window, 3 versnellingen, een B16 motor en 6 volt. De oldtimer heeft niet alleen haar eerste laklaag nog, maar bijzonder is ook dat er niet aan geknoeid is, geen plamuur, geen laswerk, bodem keihard, geen tectyl. Rijdt soepel, stil en comfortabel met een ‘bijna als nieuw’ interieur, technisch in orde met o.a. nieuwe remcilinders. Een mooie klassieker en wederom zeker een aanwinst.