Opmerkelijke video: motorblok reviseren in 3000 foto’s

Een toevallig meesterwerk. Eigenlijk was Chris Herridge alleen bezig met zijn hobby: de motorblok van zijn oude Triumph Spitfire reviseren. Om niet te vergeten hoe de motor naderhand ook weer in elkaar gezet moest worden maakte de 37-jarige webontwikkelaar duizenden foto’s van zijn project.

Motorblok reviseren

Elf maanden werk aan zijn motorblok heeft Chris gestopt in een 141 seconden durende video, oftwel de timelapse-video. De clip werd bekeken door meer dan 5 miljoen mensen op YouTube. Grappig, want een motorblok reviseren had Chris nog nooit gedaan. Noch het produceren van dergelijk videomateriaal. Knap staaltje werk heeft ie geleverd!

3000 foto’s

Het idee om van zijn 3000 foto’s een film te maken kwam toen hij door de foto’s op zijn digitale camera aan het bladeren was. Op hetzelfde moment viel ‘m ook meteen de muziek in die hij erbij wilde gebruiken: ‘In de hal van de Bergkoning‘, een stuk uit de toneelmuziek Peer Gynt van de Noorse componist Edvard Grieg. Ook wel de Trollendans genoemd.

Schroefjes over

Het einde van de video laat een veelvoorkomende situatie zien… wie houdt er namelijk niet altijd een paar schroefjes over? Gelukkig toch een happy end voor zijn Triumph want nadat de motor er in was gezet kwam de oldtimer meteen tot leven!