Uruguyaanse president wil Kever niet voor 1 miljoen verkopen

Een week geleden meldde het Uruguyaanse weekblad Búsqueda dat een rijke Arabische sjeik maar liefst 1 miljoen dollar had geboden voor de blauwe Volkswagen Kever van de president van Urguguay. Afgelopen vrijdag liet president José Mujica weten dat hij zijn trouwe bolide uit 1987 nooit zal verkopen.

Huwelijkscadeau

De reden is simpel. Vrienden van de president hadden 27 jaar geleden geld verzameld en de blauwe Kever samen gekocht als huwelijkscadeau voor de latere president en zijn vrouw.

Donatie van 1 miljoen

Het duurde even voordat Mujica zijn besluit had genomen. Eerder dacht hij namelijk nog er aan om de 1 miljoen dollar van de sjeik aan te nemen en het bedrag te doneren voor de sociale woningbouw, aan project Plan Juntos. Momenteel geeft hij al 90% van zijn salaris aan dit project.

Related Posts