Toer mee langs de Mediterrane kust: European Veteran Rally 2015

Dit jaar wordt voor de 25e keer de European Veteran Rally georganiseerd. De deelnemers aan dit vijfde lustrum zullen een van de mooiste parcoursen van Europa gaan rijden: een prachtige rit die start aan de Franse kust en eindigt in Italië.

Mediterrane kustroute

De feestelijke 25e editie gaat op 25 april 2015 van start in Perpignan, de meest Catalaanse stad van Frankrijk. U kunt er zelf naar toe rijden met uw klassieker of vliegen op Carcassonne en uw auto er naar toe laten brengen. Zet koers langs ongerepte kuststroken, zonnige stadjes en weelderige wijngaarden. Op weg naar de eindbestemming bezoekt u onder andere de Franse marinehaven Toulon, de parfumstad Grasse en de badplaats San Remo.

Finish in Italië

De afsluitende kustroute brengt u naar de finish in Portofino op 3 mei 2015. De finale van de European Veteran Rally zal plaatsvinden op een van de monumentale pleinen. Tijd voor feest! Geniet van het finishdiner in het hotel, hier vindt ook de prijsuitreiking plaats. De dag na afloop van de rally wordt je auto weer getransporteerd naar Nederland (indien gewenst) en zal een bus de deelnemers vervoeren naar het vliegveld in Pisa.

Geschiedenis European Veteran Rally

In 1991 werd de eerste rally gereden van Monaco naar Milaan en terug naar het Limburgse Maastricht. In de jaren die volgden werden vele verschillenden landen aangedaan en de meest prachtige routes gereden. Nu, 25 jaar later, start de rally in het land dat ze de allereerste keer ook al aandeden: Frankrijk.

Meedoen aan de European Veteran Rally?

Doorkruis de Mediterrane kust met je eigen historische automobiel en geniet van al het moois dat je tegenkomt onderweg. Inschrijven kan tot 15 december 2014 op de website van European Veteran Rally.

Related Posts