$1 miljoen voor oude Volkswagen Kever uit 1987

De ‘armste president van de wereld’ is de Uruguayaanse president José Mujica (79). De beste man leeft zonder enige luxe. Het enige dat hij bezit is een oude blauwe Volkswagen Kever. Deze blauwe Kever verandert binnenkort misschien wel in een goudmijntje.

Een rijke sjeik heeft 1 miljoen dollar geboden voor zijn Duitse bolide. Een heleboel geld voor een oldtimer uit 1987 die getaxeerd is op een waarde van ‘maar’ 2.800 dollar. Als het nou ging om een van de oudste Kevers van voor 1958: een brilkever of een ovaaltje is met gemak 20.000 euro waard.

Mujica heeft de Arabische sjeik ontmoet in Bolivia dit jaar tijdens de G77+China. “Ik keek hem aan en vroeg hem het nogmaals te herhalen, omdat ik niet geloofde wat ik hoorde”, vertelde Mujica aan het Uruguyaans weekblad  Búsqueda.

Gek genoeg is dit niet het eerste bod wat de president kreeg voor zijn oude Kever. De ambassadeur van Mexico bood hem al eens 10 voorwielaangedreven trucks aan in ruil voor de oldtimer. De ambassadeur vertelde dat hij bewondering heeft voor Mujica, voor zijn normen en waarden en voor zijn solidariteit met de armen.

De president heeft nog niet bevestigd of hij daadwerkelijk het aanbod gaat aannemen voor zijn Volkswagen Kever. Als hij de 1 miljoen dollar in ontvangst neemt dan zal hij al het geld schenken aan Plan Juntos, een sociale woonbouwproject. Momenteel geeft hij al 90% van zijn salaris aan dit project.

Related Posts