Unieke barn find in Brabant: 6 Volvo oldtimers

Barn finds of schuurvondsten, het hoeft maar een naam te hebben. Een ding is zeker: je kunt soms de mooiste juweeltjes tegenkomen in een verlaten schuur. Wie verwacht nou zes prachtige Volvo klassiekers te vinden midden in het weiland van Brabant? Lees het verhaal van Eric Eijgelsheim.

Volvo oldtimers en onderdelen

In het voorjaar van 2014 werd er aangebeld bij Eric, oprichter van Goldtimer Cars, in Schaijk. Een groene jaren ’50 Vespa scooter stond voor de deur. De bestuurder, eigenaar van een brocantewinkel, wilde weten of er interesse was in Volvo oldtimers en onderdelen. “Ja, natuurlijk!”, zei Eric direct.

Unieke barn find

Een van de meest unieke barn finds ooit in Nederland: tussen de weilanden, aan een uitmonding van de Maas in Brabant, stonden zes bijzondere Volvo’s uit de jaren ’50 en ’60. Vijf Volvo’s zijn originele Nederlandse auto’s met zogenaamde slapende kentekenpapieren. Sommige overschrijvingsbewijzen zijn zelfs nog handgeschreven. De zesde klassieker komt uit Zweden.

  • Volvo Duett 445 uit de jaren ’50
  • Volvo PV444 katterug
  • Volvo PV544 katterug sport met dubbele carburateur
  • Volvo Duett P210 bedrijfsuitvoering
  • Open Volvo Duett P210
  • Volvo 145 Express

Barn find Volvo

Barn find Volvo

Barn find Volvo

Volvo klassiekers bekijken

De knoop werd doorgehakt en er werd een deal gesloten met Wim van Giersbergen van Wim’s Classics uit Helmond. Nu is het wachten op het moment dat de zes Volvo’s bij Wim’s Classics met de autoambulance worden afgeleverd. Wil je een kijkje komen nemen? Neem dan contact op via Goldtimer Cars 0486-464256 of Wim’s Classics 0492-544468.

Related Posts