Proefproces vrijstelling oldtimer van start

In augustus dit jaar is Stichting Autobelangen samen met de Belastingdienst overeengekomen om een aantal proefprocedures op te starten om de rechtmatigheid te toetsen van het betalen van motorvoertuigen ouder dan 26 jaar en jonger dan 40 jaar.

Vrijstelling oldtimer

Voorheen dacht men aan één rechtszaak voor de vrijstelling oldtimer. De Belastingdienst onderkent vijf verschillende groepen in het grote bestand van oldtimerbezitters dat is besloten om over te gaan tot vijf rechtszaken.

Geschikte kandidaten gevonden

De afgelopen weken is Stichting Autobelangen op zoek gegaan naar vijf goede kandidaten voor deze rechtszaken. De eerste briefings hebben deze geschikte kandidaten al gehad en ze zijn klaar voor de proefprocessen die binnenkort van start gaan.

Uitspraak rond zomer 2015

De procedures met betrekking tot vrijstelling oldtimer gaan binnenkort van start. Toch zal de definitieve uitspraak pas tegen de zomer van 2015 komen. Helaas dus niet voor de winter. Maak je gebruik van de overgangsregeling let dan op het volgende: volgens de huidige wetgeving mag je in de maanden december, januari en februari niet met je oldtimer de openbare weg op noch parkeren.

Meer informatie: Stichting Autobelangen

Related Posts