Rijkspolitie Porsche geveild voor meer dan 2 ton

Een van de eerste 12 Porsches van de Rijkspolitie is afgelopen weekend geveild voor een bedrag van € 235.750. Maar drie van deze Porsches hebben de tand des tijds overleefd: dit prachtexemplaar uit 1962, eentje uit de Verenigde Staten en een in het Porsche Centrum Nederland.

Rijkspolitie Porsche restaureren

De vorige eigenaar van de witte Porsche 356B 1600 cabriolet uit 1962 had geen flauw benul dat het om een ex-politie Porsche ging. Totdat in 2005 een paar agenten contact met hem opnamen, omdat ze de auto graag een keertje wilden komen bekijken. Een nieuwe hobby was geboren: het herstellen in de originele staat van de politie Porsche. Een flinke klus die in 2012 afgerond was.

Rijkspolitie

De Rijkspolitie begon met de inzet van de Porsche aan het begin van de jaren ’60. Tot en met 1974 bestond er nog geen snelheidslimiet voor onze snelwegen. Dat werd dus flink hard rijden met als gevolg een boel ongelukken. Razendsnelle Porsches moesten de Nederlandse bestuurders in het gareel gaan houden.

Volvo werd opvolger

Halverwege de jaren negentig heeft de Porsche goed dienst gedaan en flink wat snelheidsovertreders opgepakt. Helaas werd het rijden in dit merk te duur. De Porsche werd opgevolgd door de Volvo. Een einde van het Porsche-tijdperk bij de Nederlandse politie. Meer dan 500 Porsches hebben trouw dienst gedaan bij de politie in al die jaren…

Wil je meer lezen over de Porsches die gebruikt zijn bij de Rijkspolitie en de KLPD? Neem dan een kijkje op www.rijkspolitieporsche.nl.

Related Posts