Bekijk de eerste testrit van de 3D-geprinte auto Strati

Een van de eerste 3D-geprinte auto’s ter wereld heeft afgelopen weekend haar eerste testrit gemaakt. De auto is ontwikkeld door het Amerikaanse Local Motors en draagt de naam Strati wat ‘laag’ betekent in het Italiaans.

3D printen

De Strati kan geprint worden binnen 44 uur. Geen maandenlange wachttijd meer als je een nieuwe auto wilt kopen. Vandaag bestellen is de auto al binnen een paar dagen in huis. Er worden minder dan 50 onderdelen geprint die bijna allemaal van koolstofvezel zijn gemaakt. Tijdens de IMTS-beurs in Chicago werd de auto gedurende zes dagen geprint en in elkaar gezet.

Specificaties

De elektrische Strati rijdt maximaal 64 kilometer per uur en de actieradius bedraagt 195 kilometer. Geen auto om flink gas te geven op de Duitse snelwegen. Wel ideaal voor stadsverkeer en korte afstanden.

De voorspelling is dat Local Motors eind 2014 de eerste exemplaren van de elektrische Strati kan gaan overhandigen aan hun eigenaren. De auto kost tussen de $18.000 en $30.000 (€13.907 en €23.178). Het is nog niet bekend of de auto ook naar Nederland gaat komen.

Wist je dat…

De Strati niet de eerste 3D-geprinte auto is? Vorig jaar printte Jim Kor zijn Urbee 2 al. Wat uniek is aan de Strati is de snelheid waarmee deze geprint is. De Urbee 2 deed er zo’n 2500 uur over om gemaakt te worden, terwijl de Strati al binnen 44 uur gereed was.