7 tips bij het huren van een oldtimer als trouwauto

Yes, jullie gaan trouwen! Het organiseren van jullie huwelijk is hartstikke leuk, maar kan tegelijkertijd ook zenuwslopend zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk! Dus regel op tijd je trouwvervoer of trouwauto. En wat is er mooier dan trouwen in een oldtimer?

MyOldtimer.nl geeft je graag 7 handige tips om ervoor te zorgen dat je de trouwauto van je leven huurt voor je bruiloft.

Tip 1: kies het type trouwauto

Weten jullie al in wat voor soort auto je wilt gaan trouwen? Kies je voor een prachtige nostalgische oldtimer voor jullie sprookjeshuwelijk? Denk er dan wel aan dat de auto ook betrouwbaar moet zijn. Je wilt niet dat je onderweg stil komt te staan met pech. Oldtimers zijn uitstekend geschikt voor korte ritjes naar het gemeentehuis of de feestlocatie. Ben je van plan om langere afstanden af te leggen dan kan het huren van een iets modernere auto een goede keuze zijn.

Tip 2: rijden in een cabrio of een gesloten auto?

Trouwen jullie in de zomer dan is het huren van een cabrio een leuk idee. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook erg warm zijn dus dan is het weer handig als de auto is voorzien van airco. Stellen waarvan het huwelijk plaatsvindt in de herfst of de winter huren vaker een oldtimer met gesloten dak.

Tip 3: check dat de chauffeur ook goed gekleed is

Jullie zien er op jullie best uit tijdens de bruiloft. Dan wil je vast niet dat jullie chauffeur in z’n oude kloffie achter het stuur stapt. Check dus van tevoren of de chauffeur nette kleding aandoet wanneer hij of zij jullie komt ophalen.

Tip 4: bekijk de trouwauto van tevoren

Het is een goed idee om de trouwauto van tevoren te gaan bezichtigen. Vooral wanneer het een oldtimer betreft die jullie willen huren. Een auto kan er prachtig uitzien op de foto, maar in het echt wil je natuurlijk ook dat dit zo is. Controleer ook hoe het interieur van de oldtimer eruit ziet. Je wilt niet dat je mooie pak of jurk onder de smeervlekken komt te zitten…

Tip 5: een oldtimer huren hoeft niet duur te zijn

Het is niet gezegd dat de duurste oldtimer ook het beste is. Huur je een oldtimer bij een duurder bedrijf dan is het wel vaak zo dat bepaalde voorzieningen beter geregeld zijn dan wanneer je een auto huurt bij een particulier. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken: is er een reserveauto achter de hand als de oldtimer uitvalt? Of een reservechauffeur als de chauffeur ziek wordt?

Tip 6: regel een reserveauto

Huur je een oldtimer bij een bedrijf die niet voor een reserveauto kan zorgen? Regel dan zelf een alternatief voor het geval er zich problemen voor doen met de trouwauto. Zo kom je op de dag zelf niet voor verrassingen te staan!

Tip 7: boek je trouwauto op tijd

Zodra je weet wanneer jullie gaan trouwen is het aan te raden om al je trouwauto te reserveren. Vooral in de zomer is het huren van een oldtimer populair. Het zou zonde zijn als jullie droomauto dan niet meer beschikbaar zou zijn!

Bonustip: huur je trouwauto bij MyOldtimer.nl

Op MyOldtimer.nl vind je een grote selectie oldtimers die te huur zijn als trouwauto. Een leuke Eend, een sportieve MG of juist een klassieke Bentley. Neem snel een kijkje!

Related Posts