Oude stoomauto op Geleense Oldtimer Parade

Op een mooie warme zondag verzamelden weer een kleine 200 oldtimers op de markt in Geleen. Wat betreft leeftijd varieerden deze prachtige klassiekers van enkele tientallen jaren tot meer dan 100 jaar. Het evenement was goed bezocht, de terrasjes zaten meer dan vol, het was koopzondag en bezoekers konden genieten van swingende muziek van de rondtrekkende muzikant.

Stoomauto

Eén van de topattracties tijdens de Geleense Oldtimer Parade was een gratis ritje in een stoomauto uit 1913. Jean Tilmans uit België stelde speciaal voor dit evenement zijn Stanley Mountain Wagon ter beschikking om het publiek te trakteren op een bijzonder ritje in een oldtimer met 30pk.

Stanley Mountain Wagon

Een stoomauto is een auto die werd voortgedreven door een stoommachine. In het begin van de 20e eeuw begonnen de gebroeders Stanley auto’s te bouwen die voor altijd zouden kunnen blijven rijden. Niks geen auto’s op schaarse en dure benzine, maar bolides op water.

Tijdens de Geleense Oldtimer Parade zijn duizenden foto’s gemaakt door fotografen en vele andere bezoekers. Hieronder een tweetal links met een mooie impressie: