Carice: elektrisch rijden in een oldtimer van eigen bodem

Dat er in Nederland aardig wat automerken van eigen bodem zijn is bekend. Denk aan Donkervoort, Spyker en het alom bekende DAFje. Vanaf 21 juni 2014 heeft Nederland er een nieuw merk bij: Carice.

Elektrisch rijden in een oldtimer

Carice, gevestigd in Delft, heeft een volledig elektrische cabrio gebouwd. Met haar 350 kg een echt lichtgewicht. Het uiterlijk heeft veel weg een Porsche 356. Elektrisch rijden in een oldtimer dus!

Carice MK1 cabriolet

Richard Holleman, oprichter van Carice B.V. zegt: “De Carice MK1 is een glimlach op bestelling. We verbaasden ons erover dat er geen ultralichte elektrische sportwagens bestaan en zijn ze daarom zelf gaan ontwerpen.” Wij worden daar in ieder geval erg blij van.

Alleen bij mooi weer

Wil je er eentje bemachtigen? Wees er dan snel bij, want er worden in eerste instantie maar 10 stuks van gebouwd. Vanaf € 26.620 is deze Carice MK1 helemaal van jou. Extra opties, een grotere accu of een range-extender kosten natuurlijk een paar euro’s meer. Nog geen 18? Dan is de juniorversie perfect. Deze gaat maximaal 45 km/h en mag bestuurd worden vanaf 16 jaar.

Oh ja, alleen rijden als het niet regent. De Carice MK1 wordt namelijk geleverd zonder dak :-).

Elektrisch rijden in een oldtimer Carice