Nationale Oldtimerdag weer een groot succes!

Een prachtige locatie, geweldige sfeer, een super succes. Zomaar wat kreten van bezoekers aan de Nationale Oldtimerdag in Lelystad afgelopen weekend.

Trouwen in een Packard uit 1934

Voor de 30e keer werd de Nationale Oldtimerdag in Lelystad gehouden en met recht een feestje! Er waren meer dan 400 oldtimers te bekijken, waaronder een Packard uit 1934. Een auto waar vele ogen op gericht waren. De oud-president van de Verenigde Staten, Lyndon B. Johnson, trouwde namelijk in deze auto.

Amerikaanse president

Lei Raven uit Roermond is de eigenaar van de Packard Super Eight Saloon 1100 uit 193. “Op 15 september 1934 kwam de auto voor het eerst op de weg met als eerste eigenaar Lyndon Gerald Johnson, de vader van de oud-president van de Verenigde Staten. Zijn initialen staan op de voordeur”, aldus Lei. In de jaren ’30 kostte deze auto zo’n $2000 en dan had je ook wat. Een 5.25 lt. motor van 145 pk met een gewicht van 2340 kg. Een mooi stukje geschiedenis.

Opening met blauwe loper

De burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, verheugde zich al op dit mooie evenement. Op de dag zelf opende ze het oldtimerfestival door een prachtige blauwe loper voor de klassieke voertuigen uit te rollen. Een waardige start voor de 30e editie!

De Nationale Oldtimerdag trok veel bezoekers uit Lelystad zelf. Ook kwamen er, net als voorgaande jaren, veel mensen van buiten Lelystad een kijkje nemen naar de prachtige bolides. Bezoekers uit binnen- en buitenland.

Related Posts