Jaguar produceert na 50 jaar 6 ‘nieuwe’ E-types

Jaguar heeft besloten om de E-type Lightweight uit 1963 verder af te maken. In de jaren ’60 werder er maar 12 E-types gebouwd, terwijl er 18 chassisnummers waren toegewezen. Vandaar dat we binnenkort splinternieuwe oldtimers op de weg zullen gaan zien rijden.

Volgens Jaguar is het de bedoeling dat alles precies zo wordt gebouwd als een halve eeuw geleden. Dat betekent dus inclusief matchende toegewezen chassisnummers en een 3,8 liter zes-in-lijn. De serie speciale E-types zijn dankzij hun carrosserie en motorblok van aluminium nog eens 114 kilo lichter dan de oorspronkelijke standaarduitvoeringen.

Lightweight E-type

Wist je dat er van de originele 12 exemplaren er nog 11 over zijn? De waarde is ondertussen gestegen naar een paar miljoen euro. Geen wonder dat Jaguar verwacht dat er een grote belangstelling zal zijn voor de zes nieuwe Lightweight E-types. Gevestigde Jaguar-verzamelaars krijgen dan ook prioriteit boven andere potentiële klanten.

Nog niet verkocht

Vooralsnog zijn de zes te maken exemplaren niet verkocht. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om te voorkomen dat het investeerobjecten worden waar niet mee gereden wordt. De mannen bij Jaguar willen juist dat de nieuwe oldtimer de weg op gaat. Leuk detail: ze zijn aan het dubben of ze één van de zes E-types zullen gaan veilen.

In de planning staat dat de eerste ‘nieuwe’ E-Type Lightweight deze zomer op de weg te zien is.

Related Posts