Nieuwe oldtimer brommerclub opgericht

Wie kent ze nog? De zogenaamde buikschuivers. Populaire brommers onder de nozems in de jaren 50 en 60 met een smal stuur en een buddyseat. Of wat dacht je van brommertjes met juist een hoog stuur? In Hierden hebben liefhebbers een heuse oldtimer brommerclub opgericht om hun grote passie te delen met elkaar.

Oldtimer brommerclub

De nieuwe oldtimer brommerclub heeft zich bij de Hierdense Motor Club (HMC) gevoegd. De oprichter, Kees Timmermans, is al jaren helemaal gek van oude bromfietsen en wilde graag een club starten. Toen Kees in contact kwam met HMC ontmoette hij meer liefhebbers van oldtimer brommers. De club werd snel een feit. Kees rijdt zelf op een brommer uit 1935 met ondergebouwde motor van 1954. “Helemaal origineel en hij rijdt wel 55 kilometer per uur!”.

Puch uit 1968

De leden van de brommerclub hebben allemaal prachtige oldtimer bromfietsen: een Puch uit 1968 met hoog stuur, een rode Kreidler Florett uit 1965 en onder andere een Zundapp uit 1969. Johan Bruijnes, eigenaar van de Puch: “Toen ik daarmee op een drukke dag op de Boulevard in Harderwijk stond, kwamen er vrouwen naar me toe. Die vertellen dat de wijkverpleegsters vroeger op zo’n bromfiets reden.” Een uniek exemplaar  omdat zijn fiets handgeschakeld is terwijl veel Puchs begin jaren ’70 al voetgeschakeld waren.

Zundapp uit 1969

De Zundapp is de grote liefde van Jack Poolen. De enige in de club die nog niet is gerestaureerd. Het rode lak ziet er hier en daar wat verweerd uit, evenals het gebarsten lederen zadel. “Dit noemden ze vroeger een ‘klotenstoter’, echt serieus”, zegt hij, wijzend op de hoge tank voor het zadel.

Lid worden

Wil je lid worden van de club of gezellig een ritje meerijden? Op Koningsdag staat de oldtimer brommerclub bij het Dorpshuis in Hierden. De eerste echte rit vindt plaats op zaterdag 17 mei vanaf het clubhuis aan de Kleine Mheenweg. “Alles wat maar een beetje oud is, twee wielen en een motor heeft, kan mee.” Kijk op de website: www.hierdensemotorclub.nl.

Bron: Het Kontakt