Impressie van Techno Classica 2014 in Essen

Tot en met 30 maart 2014 vindt de 26e editie van Techno Classica plaats in Essen, Duitsland. Techno Classica is de grootste oldtimerbeurs ter wereld en MyOldtimer.nl nam natuurlijk een kijkje!

Grootste merk op Techno Classica

Het merk waar je met geen mogelijkheid omheen kan op de beurs is Mercedes. Over de gehele beurs staan ontzettend veel verschillende types Mercedessen. De reusachtige 4800 m2 fabrieksstand in hal 1 spant de kroon. Hier tref je 13 Grand Prix-auto’s, 8 race- en toesportauto’s, 6 DTM-auto’s, 5 rallywagens en 4 speciale voertuigen. Om je ogen uit te kijken.

Techno Classica Mercedes

Audi

Vele automerken waren aanwezig om verschillende jubilea te vieren. Audi kijkt terug op “100 jaar  auto- en motorsport in het teken van de vier ringen”. In hal 7 wordt de geschiedenis van de Audi-, Horch-, Auto Union-, DKW- en NSU-motorsport getoond met in totaal acht historische racewagens en twee racemotoren.

Techno Classica Audi

Alfa Romeo

Het thema van Alfa Romeo is dit jaar “60 jaar Alfa Giulietta”. Enkele prachtige historische wagens van de Alfa evergreen afgewisseld met nieuwe modellen.

Techno Classica Alfa Romeo

Opel

Ook Opel viert een feestje: “50 jaar KAD”. De echte grote Opels hebben we tegenwoordig niet meer. Vroeger werd er in een Kapitän, Admiral en Diplomat rongereden. Echt grote auto’s. Opel viert op Techno Classica de vijftigste verjaardag van dit trio. In totaal showt de fabriek tien van de KAD-auto’s op de Techno Classica, dus liefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Onderdelen, restaureren, accessoires en meer

Naast prachtige klassiekers om te kijken of te koen zijn er ook restauratiebedrijven, toeleveranciers, aanbieders van autoliteratuur, handelaars in reserveonderdelen, verkopers van accessoires, handelaars in horloges en techniek, kunstenaars en galerijhouders te vinden op Techno Classica. Vijf dagen lang vind je hier alles wat met old- en youngtimers te maken heeft.

Kijk voor nog meer sfeerbeelden op onze Facebook-pagina!

Related Posts