Geen wegenbelasting betalen voor je oldtimer? Het kan!

Is je oldtimer nog geen 40 jaar en wil je toch geen wegenbelasting meer betalen? Lees dan gauw verder, want dat het mogelijk is liet PowNews ons op een ludieke wijze zien.

Wegenbelastingvrij rijden

Het is eigen heel simpel. Laat je oldtimer gelijkstellen aan een landbouwvoertuig. Je auto hoeft niet meer APK-gekeurd te worden. En inderdaad, er hoeft ook geen motorrijtuigenbelasting meer te worden betaald. Wel moet je er even voor zorgen dat je een 25 km plaat op je oldtimer monteert en ‘m als agrarisch voertuig verzekerd. Om ervoor te zorgen dat je geen gevaar op de weg vormt is het ook nog eens toegestaan om maximaal 45 km/u te rijden in plaats van de aangegeven 25 km/u op je plaat.

Enkele restricties

Zorg er wel voor dat je geen personen meer vervoert met je nieuwe landbouwoldtimer, want dit is niet toegestaan. En naast die 25 km plaat is het ook verplicht een driehoek achterop te dragen. En dat was het wel. Heb je bijvoorbeeld een oude Fiat 500? Terugtunen en je krijgt dezelfde status als een woest landbouwvoertuig.

Uiteraard moet je het niet-kentekenplichtige voertuig laten keuren bij één van de keuringsstations van de RDW. Als je oldtimer dan voldoet dan wordt hiervan in het kentekenregister een aantekening gemaakt. Weg met die wegenbelasting.

Maas in de wet

Zo zie je, door een maas in de wet is het mogelijk om met je oldtimer die nog geen 40 jaar oud is wegenbelastingvrij te rijden in Nederland. Of het lang zal blijven duren is de vraag. Er zal vast een spoedwet komen om ook dit af te schaffen. We will see…

Related Posts