Tentoonstelling 50 James Bond auto’s in London

Vanaf 21 maart 2014 is er een nieuwe tentoonstelling te zien: Bond in Motion. Maar liefst 50 voertuigen uit de 007 films zullen worden tentoongesteld in het London Film Museum in het Verenigd Koninkrijk.

Aston Martin DB5

Natuurlijk is Bond’s Aston Martin DB5 aanwezig. Ze heeft zelfs haar eigen parkeerplaats. Het is niet het originele exemplaar uit Goldfinger van 1964 compleet met machinegeweren en roterende kentekenplaten. Deze Aston Martin werd namelijk in 2010 verkocht aan Harry Yeaggy voor meer dan 3 miljoen euro… Nee, we hebben het hier over de Aston Martin uit 1995’s GoldenEye.

James Bond auto’s

Bond-films staan bekend om de slechteriken, vrouwen en ja, mooie auto’s. Weet je nog de Mustang Mach 1 uit Diamonds Are Forever die een steegje inrijdt leunend op alleen de rechterwielen en er weer uit komt leunend op de linkerkant? En de Tuk-Tuk, de 2CV, de Moon Buggy en de Venetiaanse gondels langs een parade van Aston Martins? Als je denkt dat de dakloze Toyota GT500 in You Only Live Twice ooit werd verkocht op de gewone markt dan heb je het mis. Het dak moest eraf gehaald worden omdat Sean Connery te lang was om in de auto te zitten.

De Mustang en de Tuk-Tuk zijn ook onderdeel van de tentoonstelling in het London Film Museum. Vanaf 21 maart 2014 geopend en loopt tot eind 2014.

Bron: London Evening Standard

Comments are closed.