Laatste kleinkind Henry Ford overleden

Deze maand is William Clay Ford, het laatst levende kleinkind van Henry Ford, overleden aan een longontsteking. Hij is 88 jaar geworden.

Kleinzoon Henry Ford

William is geboren in Detroit in 1925 en startte in 1948 zijn werkzaamheden bij, hoe kan het ook anders, het bedrijf van zijn opa. Volgens Forbes Magazine was William de 371e rijke persoon in de Verenigde Staten in 2013. Een bekende en rijke opa hebben is zo gek nog niet.

Ford overleed in zijn slaap aan de gevolgen van een longontsteking in Michigan op 9 maart. Minder dan één week voor zijn 89e verjaardag.

Is Ford Nederlands?

Iedereen kent de opa van William Clay Ford als de oprichter van autofabriek Ford. Gelukkig maar dat Henry niet naar zijn vader had geluisterd, anders was hij boer geworden en had er waarschijnlijk nooit een Ford rondgereden. Wist je trouwens dat de moeder van Henry van Nederlandse of Belgische afkomst is? Ergens ver weg dus ook een beetje ons cultuurgoed.

Familie Ford leeft door

De laatste kleinzoon mag dan overleden zijn, de Ford-familie leeft door. William Clay ‘Bill’ Ford junior, dus het achterkleinkind van Henry Ford, is nu de executive chairman van Ford Motor Company. Getrouwd met Lisa Vanderzee. Klinkt toch ook wel weer een beetje Nederlands niet?

Bron: Classics & Sports Cars

Related Posts