Oldtimerliefhebbers nemen afscheid

Langzaam zien we ons mooie culturele erfgoed helaas van de Nederlandse wegen verdwijnen. Het bleek al een tijd lastig voor oldtimerliefhebbers een oldtimerverzekering te vinden met gunstige voorwaarden en een scherpe premie, maar de beslissing van het kabinet om de vrijstelling motorrijtuigenbelasting voor oldtimers te laten verdwijnen was de spreekwoordelijke druppel.

Oud ijzer

Helaas is er de laatste jaren steeds meer ‘oud ijzer’ op de weg gekomen dat meeprofiteerde van de voordelen van de oldtimerregelingen. Deze regelingen waren oorspronkelijk in het leven geroepen om de echte oldtimerliefhebber, die uitsluitend plezierritjes maakt, tegemoet te komen. Fraaie oude auto’s waarin veel geld, tijd en liefde is gestoken worden nu door de enorme kostenstijging massaal geschorst, verkocht of geëxporteerd. Eeuwig zonde.

Vrijstelling motorrijtuigenbelasting verdwenen

Vooral de oldtimers op diesel en LPG worden hard aangepakt. Daarvoor mag vanaf 2014, totdat de oldtimer 40 jaar oud is, het volle pond aan motorrijtuigenbelasting worden neergeteld. De LPG-rijder kan daarom beter de LPG-installatie laten uitbouwen en de oldtimer (weer) op benzine laten rijden. Oldtimers op benzine hoeven namelijk ‘slechts’ het kwart van de motorrijtuigenbelasting te betalen met een maximum van € 120, -. Zeker voor de zwaardere voertuigen kan dit op jaarbasis zomaar een besparing van meer dan duizend euro opleveren.

Rechtszaak Staat vs. Stichting Autobelangen

De Belastingdienst heeft op dit moment al vele bezwaarschriften van woedende oldtimerbezitters te verwerken en Stichting Autobelangen daagt de Staat voor de rechter, omdat de maatregel volgens deze stichting onrechtmatig is en berust op foutieve informatie. De stichting heeft van oldtimerbezitters voldoende donaties ontvangen om de rechtszaak te bekostigen. De rechter zal zich moeten uitspreken over de handelwijze en zorgvuldigheid van het kabinet wat op zich al een interessant gegeven is.

Oldtimerverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van oldtimerverzekeringen loont ook nog steeds de moeite. Ondanks de verslechterde omstandigheden op de oldtimerverzekeringsmarkt blijft Diks Verzekeringen – prijsvergelijker en tussenpersoon – voor wat betreft oldtimerverzekeringen altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Op deze manier kunnen ze ook in deze tijd goede oldtimerverzekeringen tegen een scherpe prijs aanbieden. Via de website www.diks.nl is het heel eenvoudig om oldtimerverzekeringen te vergelijken en desgewenst ook direct af te sluiten.

Related Posts