Panther Kallista uit jaren ’80 rijdt in gracht

In een gehucht in België vlakbij Veurne reed gistermiddag een exclusieve Britse roadster in een diepe gracht. Een prachtige Panther Kallista ging kopje onder.

Stuurfout

Het koppel van middelbare leeftijd bleef ongedeerd. De bestuurder maakte plotseling een stuurfout en zijn oldtimer begon te slippen. De Panther Kallista, een roadster uit de jaren ’80 die amper 965 kilogram weegt en uitgerust is met achterwielaandrijving, schoof de diepe gracht in.

De oldtimer belandde op zijn dak in het water. Het koppel kon op eigen kracht de wagen verlaten en raakte niet gewond. Ze werden wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De roadster werd snel getakeld maar het is niet duidelijk hoeveel schade de oldtimer opliep.

Panther Kallista

De Kallista is een auto van de Panther Car Company. Deze reeks oldtimers beschikken over Ford-onderdelen inclusief verschillende motoren. Een lichtgewichtje vanwege de aluminium body dat over een stalen chassis is gehangen. Binnen 8 seconden loopt de snelheid van de Panther Kallista op tot 96,6 km/u. Niet slecht!

 

Bron: HLN. en Wikipedia

Related Posts