Meer diefstallen van oldtimers na oldtimerregeling

We zijn nu meer dan twee maanden onderweg met de nieuwe oldtimerregeling. Nu blijkt dat het aantal gemelde diefstallen van oldtimers toeneemt, er steeds meer klassiekers in rook opgaan of total-loss worden gereden. Praten we hier over oldtimerliefhebbers met dikke pech? Of gaat het om zogenaamde ‘ongelukjes’ om verzekeringsgeld op te strijken?

Diefstal en schade

Er is onderzoek gedaan door schade-experts naar de toegenomen diefstallen en verdachte schades. Vermoedelijk fraude. Enkele oplichters zijn al gepakt, laat een schade-expert weten. Toch is het zeer moeilijk om te bewijzen dat een oldtimer door de eigenaar zelf in brand is gestoken of dat de beste man of vrouw ‘m gewoon heeft laten ‘verdwijnen’.

Kom maar met dat verzekeringsgeld

Zou de ingevoerde oldtimerregeling de reden zijn dat veel eigenaren hun klassieke auto ‘van de hand doen’? Een prima manier om verzekeringsgeld te incasseren zo blijkt. Een in scène gezet ongeluk of een uitgebreide oldtimer door zogenaamd vandalisme. Tsja, je zou er bijna over na gaan denken. Want met de invoering van de wegenbelasting voor oldtimers wordt rijden flink duurder en zakt de waarde van je auto rigoreus naar beneden. Verkopen is dan minder aantrekkelijk.

Volgens André Bouwman van de stichting aanpak Voertuigcriminaliteit zijn sommige auto’s nu nog maar een kwart waard. Heb je dus een taxatierapport voor de verzekering waarin hoge waardes staan, dan krijg je meer voor je auto terug als ie ‘per ongeluk’ wordt gestolen dan dat je ‘m gaat verkopen.

Echte oldtimerliefhebbers?

Prachtige oldtimers gaan op deze manier in rook op. De schuld van de regering? Kiest de oldtimerliefhebber eieren voor z’n geld? Of spreken we niet meer van liefhebbers? Jij mag het zeggen.

Bron: Metronieuws.nl

Related Posts