Meer diefstallen van oldtimers na oldtimerregeling

We zijn nu meer dan twee maanden onderweg met de nieuwe oldtimerregeling. Nu blijkt dat het aantal gemelde diefstallen van oldtimers toeneemt, er steeds meer klassiekers in rook opgaan of total-loss worden gereden. Praten we hier over oldtimerliefhebbers met dikke pech? Of gaat het om zogenaamde ‘ongelukjes’ om verzekeringsgeld op te strijken?

Diefstal en schade

Er is onderzoek gedaan door schade-experts naar de toegenomen diefstallen en verdachte schades. Vermoedelijk fraude. Enkele oplichters zijn al gepakt, laat een schade-expert weten. Toch is het zeer moeilijk om te bewijzen dat een oldtimer door de eigenaar zelf in brand is gestoken of dat de beste man of vrouw ‘m gewoon heeft laten ‘verdwijnen’.

Kom maar met dat verzekeringsgeld

Zou de ingevoerde oldtimerregeling de reden zijn dat veel eigenaren hun klassieke auto ‘van de hand doen’? Een prima manier om verzekeringsgeld te incasseren zo blijkt. Een in scène gezet ongeluk of een uitgebreide oldtimer door zogenaamd vandalisme. Tsja, je zou er bijna over na gaan denken. Want met de invoering van de wegenbelasting voor oldtimers wordt rijden flink duurder en zakt de waarde van je auto rigoreus naar beneden. Verkopen is dan minder aantrekkelijk.

Volgens André Bouwman van de stichting aanpak Voertuigcriminaliteit zijn sommige auto’s nu nog maar een kwart waard. Heb je dus een taxatierapport voor de verzekering waarin hoge waardes staan, dan krijg je meer voor je auto terug als ie ‘per ongeluk’ wordt gestolen dan dat je ‘m gaat verkopen.

Echte oldtimerliefhebbers?

Prachtige oldtimers gaan op deze manier in rook op. De schuld van de regering? Kiest de oldtimerliefhebber eieren voor z’n geld? Of spreken we niet meer van liefhebbers? Jij mag het zeggen.

Bron: Metronieuws.nl

Related Posts

  • Je bent gewoon stom bezig als je zo je oldtimer in de vernieling laat gaan en daarnaast ook nog eens een oplichter als je moedwillig je auto in de brand steekt of laat verdwijnen. Dan wordt ook nog eens de premie voor verzekering uiteindelijk onbetaalbaar. “De schuld van de overheid” ? Nee, al ben je net zoals ik tegen de nieuwe maatregelen je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je daden en is het ook een kwestie van mentaliteit. Kom op mensen, laten we gewoon eerlijk en oprecht blijven dan hebben we ook recht van spreken in de strijd van deze maatregelen. Feit is dat velen een bericht hebben gehad van vrijstelling van de motorrijtuigen belasting en is het oneerlijk om in korte tijd eerdere afspraken en reeds vrijgestelde voertuigen opeens weer belasting te laten betalen en dan hebben we het nog niet eens over de oneerlijke motivatie die als redenen gebruikt zijn om de vrijstelling naar 40 jaar op te schroeven. Dit geld m.i. voor de oldtimer liefhebbers die ook gewoon een auto rijden en daar wegenbelasting voor betalen. Mensen die oldtimer rijden voor woon en werk verkeer dus als dagelijks vervoer gebruiken moeten wel wegenbelasting betalen als ze geen 2e auto hebben waar wel wegenbelasting voor betaald wordt.