Aftreden Weekers: lichtpuntje in oldtimerregeling?

Er zullen niet veel oldtimerliefhebbers rouwig zijn om het laatste nieuws omtrent Staatssecretaris Weekers: gisteren trad hij af na felle kritiek op zijn functioneren.

Onjuiste informatie oldtimervrijstelling

Eind vorig jaar kwam al naar voren dat Frans Weekers de Tweede Kamer onjuist en onvolledig heeft voorgelicht omtrent de oldtimervrijstelling. Weekers gaf in een brief aan de Tweede Kamer aan dat het aantal oldtimers de afgelopen jaren flink is gestegen. Volgens VrijstellingOldtimer is dit onjuist en Weekers heeft voor het gemak ook een scherpe daling van de import van oldtimers vanaf januari 2012 weggelaten in zijn brief.

Weer op het matje

De hele oldtimerregeling lijkt gebaseerd te zijn op onjuiste en onvolledige informatie. En weer is Weekers op het matje geroepen. Ditmaal voor het feit dat de Belastingdienst de huur- en zorgtoeslag voor meer dan 100.000 personen had stopgezet vanwege de invoering van een nieuwe maatregel waarbij toeslagen mogen nog maar op één rekening mogen worden gestort. Volgens Weekers is het de schuld van de gedupeerden zelf, omdat ze niet hebben gereageerd op de brieven van de Belastingdienst. Dit blijkt in veel gevallen niet waar te zijn.

De oppositie stond op het punt om een motie van wantrouwen in te dienen, maar Weekers heeft de eer aan zichzelf gehouden en is afgetreden. Een lichtpuntje in de duistere oldtimerregeling?

Bron: www.nu.nl

Related Posts

  • John

    Ja, geweldig! Eerst er een puinzooi van maken en dan oprotten. Enne, die wachtgeldregeling….

    Weet je, in de sector waar ik werk word je afgerekend op je functioneren. Doe je je werk niet goed dan krijg je niet betaald of betaal je zelfs de schade die je hebt aangericht. Weekers die piept er tussen uit en gaat lekker wat anders doen. Als nalatenschap laat hij tienduizenden achter met een kater…..