Rechtszaak tegen oldtimerregeling: hoopvol of vergeefse moeite?

Er is genoeg geld ingezameld om definitief een rechtszaak tegen de Staat aan te spannen. Vele oldtimerbezitters, om niet te zeggen iedereen, zijn het niet eens met de nieuwe oldtimerregeling van Staatssecretaris Frans Weekers.

Definitieve rechtszaak tegen oldtimerregeling

Stichting Autobelangen gaat nu definitief een rechtszaak starten in samenwerking met vele donateurs. Komende maand wordt de hele procedure gestart en men verwacht dat dit ongeveer een jaar in beslag zal nemen.

Vergeefse moeite?

Binnen de achterban is er nog veel geloof dat de oldtimerregeling terug te draaien is. Maar hoe reëel is het winnen van de rechtszaak? Gaat de Staat de oldtimerregeling na 1 of zelfs meerdere jaren weer terugdraaien? Of is de hele actie vergeefse moeite?

Want niet alleen oldtimerbezitters zijn de dupe van de oldtimerregeling. Ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van oldtimers of de verkoop van onderdelen gaan het zwaar krijgen. Komen deze bedrijven er weer bovenop als de zaak gewonnen wordt? Of zijn ze allang doodgebloed? En alle oldtimers die verkocht zijn, die krijg je niet 1, 2, 3 terug. Kortom, het lijkt erop dan de Staat hoe dan ook gewonnen heeft. Rechtszaak of niet.

Succesvolle afsluiting

We hopen op een succesvolle afsluiting van dit mooie initiatief, hoewel de gevolgen niet eenvoudig meer zijn terug te draaien.

Bron: Vrijstelling Oldtimer

Related Posts