Hoop voor de Brandweerlimo

De brandweerlimousine van vier vrijwillige brandweerlieden van het korps Eemnes mag niet meer rijden. Volgens het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) kan er verwarring onstaan als mensen deze brandweerlimo zien rijden. Hij zou teveel lijken op een echte brandweerauto. Daarom heeft het instituut besloten dat de oldtimer uiterlijk 26 december gestript moet zijn.

Rijden voor het goede doel

De brandweerlimo maakt ritjes met (zieke) kinderen, gehandicapten en was aanwezig op brandweerevenementen. Dirk Perrier zegt: “Ons doel is om zieke kinderen met de auto rond te rijden en ze zo de dag van hun leven te bezorgen. Het is te gek voor woorden dat door regeltjes wij geen kinderen blij kunnen maken.” De oldtimer reed onder andere voor Stichting Opkikker, Make-A-Wish Nederland, Stichting Owen, Vet Cool Man Tourrit en particuliere initiatieven.

Brandweerlimo mag niet meer rijden

De enthousiaste brandweermannen kochten de Amerikaanse oldtimer vier jaar geleden om er een brandweerlimo van te maken. Op last van het IFV en Brandweerhuisstijl.nl moeten de mannen nu stoppen met het positieve werk en mag de auto niet meer op de weg. De woordvoerster van het IFV geeft aan dat het gevaarlijke situaties kan opleveren, omdat mensen het verschil niet zien tussen een echte brandweerauto en deze limo.

Er is nog hoop

De afgelopen weken is de brandweerlimo groot in het nieuws geweest en de IFV heeft de brandweerlieden uitgenodigd voor een gesprek op 17 december. Ze willen graag meedenken over een passende oplossing zodat wellicht de brandweerlimo toch ingezet kan blijven.

Related Posts