Oldtimerregeling uitgesteld tot 2015?

Dat oldtimerbezitters wegenbelasting moeten gaan betalen is bijna een feit. Maar wellicht wordt deze nieuwe regeling uitgesteld tot 2015.

Vrijstelling Oldtimer

Het initiatief ‘Vrijstelling Oldtimer’ is al enkele maanden aan het lobbyen in de Tweede kamer omtrent de nieuwe oldtimerregeling. Er zijn een aantal politieke partijen, CDA, PVV, SP en 50Plus, die uitstel willen van de nieuwe regels tot 2015. En dat is nou net van Vrijstelling Oldtimer ook voor ogen heeft. Om dit te bewerkstelligen heeft partij 50Plus een amendement ingediend.

Stemmen op 19 november

Op 19 november wordt er gestemd over het belastingplan en de ingediende amendementen. Stemt de Tweede Kamer tegen het uitstellen van de regeling dan gaan de actievoerders hun pijlen op de Eerste Kamer richten. Helaas bestaat er een grote mogelijkheid dat er tegen wordt gestemd, want PvdA en VVD hebben samen een meerderheid in de Tweede Kamer en lijken niet van plan om van standpunt over oldtimers te veranderen.

Oldtimerregeling uitgesteld?

Vrijstelling Oldtimer wil dat de oldtimerregeling een jaar wordt uitgesteld zodat er meer tijd gewonnen wordt. In die tijd hopen ze aan te tonen dat de maatregel om wegenbelasting te heffen op oldtimers overbodig is. Wat uiteindelijk kan leiden tot afstel van de hele regeling. Eerder werden al succesvolle acties gehouden tegen de verhoging van bijtelling op youngtimers.

Related Posts